Tento úžasný dresink máme vždy v lednici. Nejčastěji ho přidáváme do salátů připravených na asijský způsob. Rádi ho však přidáváme i do polévek, omáček, dušených pokrmů, marinád na maso a na ryby. Tento dresink nám pomáhá ušetřit čas při vaření a získat chutné pokrmy!
Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka a navštivte také skupinu Prima Inspirace, kde najdete každý den spoustu skvělých receptů.Univerzální dresink
Co budeme potřebovat:
- 7-8 stroužků česneku
- 1 čajová lžička semínek koriandru
- 1 lžička mletého černého pepře
- 2 lžičky chilli papriček
- 2 lžíce sladké papriky
- 1 lžíce cukru
- 1 špetka soli
- 4 lžíce oleje
Jak budeme postupovat:
1. Česnek protáhněte lisem a vložte do vhodné mísy. Můžete ho také nastrouhat na malém struhadle.
2. Přidejte sůl. Velmi dobře promíchejte.
3. Semena koriandru rozemelte v mlýnku. Přidejte je do mísy s česnekem a solí.
4. Přidejte chilli, mletý černý pepř, papriku a cukr. Velmi dobře promíchejte.
5. Přidejte horký olej. Znovu promíchejte.
6. Směs přelijte do skleněné nádoby (my používáme sklenici o objemu 130 ml). Přikryjte je pokličkou a pevně je uzavřete.
7. Dresink uložte do chladničky. Lze ji uchovávat až 4-5 měsíců.
Zde je příklad použití této zálivky: v korejském mrkvovém salátu. Smíchejte 1 lžičku dresinku, 1 lžičku jablečného octa, 1 lžíci oleje, sůl podle chuti a 2 lžíce vody. Nakrájejte 800-900 g mrkve na dlouhé tenké proužky a smíchejte spolu se směsí. Nechte 2-3 hodiny marinovat.
A někdy dresink jednoduše namažeme na plátky chleba a podáváme s tenkými plátky slaniny. Skvělá svačina!
Přejeme dobrou chuť!
Sdílejte tento recept na univerzální dresink i Vašim přátelům! Mohlo by se Vám líbit: Připravené za 30 minut! Výborné, univerzální těsto na buchty a koláče.