Díky tomuto nenáročnému receptu si připravíte delikátní snack z jednoduchých ingrediencí – zapečená bageta s houbami a česnekem!
Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka a navštivte také skupinu Prima Inspirace, kde najdete každý den spoustu skvělých receptů.Zapečená bageta s houbami a česnekem
Co budeme potřebovat:
- 2 ks bagety
- 300 g žampionů
- 1 dl bílého vína
- 1 ks malé cibule
- 2 stroužky česneku
- 2 lžíce olivového oleje podle chuti sůl, podle chuti mletý černý pepř
- 1 hrst čerstvého oregana
Jak budeme postupovat:
- Rozpálíme troubu na 180 °C.
- Bagety nakrájíme na kolečka a rozložíme je na plech vyložený pečicím papírem.
- Česnek a cibuli očistíme a nakrájíme nadrobno. Totéž udělejte s polovinou hrsti čerstvého oregana. Zbytek si nechte na ozdobu.
- Na rozpáleném oleji osmahněte cibuli a česnek a přidejte nadrobno nakrájené houby. Smažte asi 3 minuty, osolte a opepřete. Přilijeme víno a vaříme asi 7 minut.
- Horké ragú nandáme na kousky bagety, pokapeme olejem a pečeme asi 7 minut.
- Když jsou bagety ještě horké, posypeme je lístky oregana a podáváme.
Přejeme dobrou chuť!
Pokud Vás tento recept na zapečenou bagetu s houbami a česnekem zaujal, sdílejte jej i Vašim přátelům! Inspirujte se také receptem na zapečené šťouchané brambory se sýrem a česnekem – Ideální rychlý jídlo.