Křupavá zapečená bageta s houbami a česnekem

Díky tomuto nenáročnému receptu si připravíte delikátní snack z jednoduchých ingrediencí – zapečená bageta s houbami a česnekem!

zapečená bageta s houbami a česnekem
Zdroj: iStockhoto
Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka a navštivte také skupinu Prima Inspirace, kde najdete každý den spoustu skvělých receptů.

Zapečená bageta s houbami a česnekem

Co budeme potřebovat:

  • 2 ks bagety
  • 300 g žampionů
  • 1 dl bílého vína
  • 1 ks malé cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 2 lžíce olivového oleje podle chuti sůl, podle chuti mletý černý pepř
  • 1 hrst čerstvého oregana


Jak budeme postupovat:

  1. Rozpálíme troubu na 180 °C.
  2. Bagety nakrájíme na kolečka a rozložíme je na plech vyložený pečicím papírem.
  3. Česnek a cibuli očistíme a nakrájíme nadrobno. Totéž udělejte s polovinou hrsti      čerstvého oregana. Zbytek si nechte na ozdobu.
  4. Na rozpáleném oleji osmahněte cibuli a česnek a přidejte nadrobno nakrájené houby. Smažte asi 3 minuty, osolte a opepřete. Přilijeme víno a vaříme asi 7 minut.
  5. Horké ragú nandáme na kousky bagety, pokapeme olejem a pečeme asi 7 minut.
  6. Když jsou bagety ještě horké, posypeme je lístky oregana a podáváme.

Přejeme dobrou chuť!

Pokud Vás tento recept na zapečenou bagetu s houbami a česnekem zaujal, sdílejte jej i Vašim přátelům! Inspirujte se také receptem na zapečené šťouchané brambory se sýrem a česnekem – Ideální rychlý jídlo.