Salát Caesar s křupavou slaninou a česnekovými bagetami

Chutný římský salát, čerstvý dresink a křupavá slanina – přesne takový je salát Caesar, který si teď připravíme!

Zdroj: iStockphoto
Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka.

Salát Caesar s křupavou slaninou a česnekovými bagetami

Co budeme potřebovat:
  • 2 ks žloutek
  • 1 KL dijonské hořčice
  • 1 KL vinného octa
  • 1,5 dl extra panenského olivového oleje
  • 2 stroužky česneku
  • 5 ks sardelí v oleji (ančovičky)
  • 50 g parmazánu
  • 1 PL citronové šťávy
  • sůl
  • 2 ks římsky salát
  • 8 plátků slaniny
  • 1 ks bílá bageta
  • 1 PL extra panenského olivového oleje
  • 1 stroužek česneku

Jak budeme postupovat:

  1. Pro přípravu dresinku nejprve vymíchejte základní majonézu ze: žloutku, octa a hořčice. Postupně přidávejte olej po troškách, dokud nezískáte hustší konzistenci (nemusí to být úplně hustá majonéza – po chvíli stejně zřídne).
  2. Do majonézy vmíchejte najemno nasekané ančovičky, prolisovaný česnek a nastrouhaný parmazán. Poté směs zřeďte citronovou šťávou a trochou studené vody (asi 1 polévková lžíce). V případě potřeby je osolte. Hotový dresink si můžete připravit předem a uložit do lednice.
  3. Plátky slaniny dejte asi na 6 minut pod rozpálený gril v troubě, nebo dokud nebudou pěkně křupavé.
  4. Listy salátu omyjte a osušte mezi papírovými utěrkami. Roztrhejte je na větší kousky a nasypte je do velké mísy. Přidejte dresink a promíchejte. Salát rozdělte na dva talíře. Navrch položte slaninu a nastrouhejte ještě trochu parmazánu (například ve tvaru hoblinek).
  5. Podávejte s plátky bagety, které jste potřeli prolisovaným česnekem a trochou olivového oleje a na několik minut zapekli pod grilem v troubě.

Přejeme dobrou chuť!

Pokud Vás tento recept na salát Caesar zaujal, sdílejte jej i Vašim přátelům! Vyzkoušejte také Pečené maso připravené v marinádě s křupavou slaninou, sýrem a klobásou.