Jednoduché vegetariánské zapékané brambory s celerem a sýrem

Přemýšlíte, co uvařit? Připravte si tyto chutné vegetariánské zapékané brambory, ve kterých hraje jednu z hlavních rolí celer. Celer je vhodný pro revmatiky a diabetiky, uklidňuje a podporuje trávení. Jdeme na to!

jednoduché vegetariánské zapékané brambory s celerem a sýrem
Zdroj: beszamel.se.pl
Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka.

Vegetariánské zapékané brambory s celerem a sýrem

Co budeme potřebovat:
  • 6 ks střední brambory
  • 3 ks řapíky celeru (stonky)
  • 1/2 KL mletého černého pepře
  • sušený rozmarýn
  • máslo na vymazání zapékací misky
  • strouhanka na vyložení zapékací misky
  • 1 PL olivový olej
  • 1 ks vařená vejce
  • 1 ks vejce
  • 100 g tvrdý sýr
  • 200 ml smetana ke šlehání
  • 1 KL sůl


Jak budeme postupovat:

  • Očištěný řapíkatý celer nakrájejte na menší kousky a krátce ho osmahněte na olivovém oleji spolu s cibulí, přidejte na plátky nakrájený česnek, sůl a pepř.
  • Zapékací misku vymažte máslem a vysypte strouhankou.
  • Do zapékací mísy začněte skládat brambory nakrájené na kolečka a vždy je lehce osolte. Na brambory položte opečený celer. Takto vrstvy střídejte a na poslední vrstvu položte vařená kolečka vajec.
  • Smetanu vyšlehejte s vejcem a vše přelijte.
  • Přidejte rozmarýn a posypte sýrem.
  • Misku vložte do trouby a pečte při 200 °C asi 40 minut.

Přejeme dobrou chuť!

Pokud Vás tento inspirativní recept na vegetariánské zapékané brambory s celerem a sýrem zaujal, sdílejte jej i svým přátelům! Vyzkoušejte také tyto jednoduché vegetariánské těstoviny – Penne s lilkem a feta sýrem.