Sháníte skvělý recept na jídlo, kterým o víkendu pohostíte rodinu? Krok za krokem vám představíme skvělý recept. Tyto telecí medailonky se šalvějí nabízejí neodolatelnou kombinaci bylinek, šunky a křehkého telecího masa.
Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka a navštivte také skupinu Prima Inspirace, kde najdete každý den spoustu skvělých receptů.Telecí medailonky se šalvějí
Co budeme potřebovat:
- 4 ks řízky z telecího stehna
- 4 šunky
- 4 lístky šalvěje
- 2 dl suchého bílého vína
- 2 lžíce másla
- 2 lžíce olivového oleje
- sůl, mletý černý pepř
Jak budeme postupovat:
1. Telecí maso nakrájejte na tenké plátky (2 – 3 mm). Na každý plátek masa položte plátek šunky a lístek šalvěje a upevněte párátkem. Osolte a opepřete.
2. Na velké pánvi rozpusťte máslo na olivovém oleji, a když je směs tuku dostatečně horká, přidejte maso (šalvějí a šunkou dolů). Pečte přibližně 1 až 2 minuty. Maso otočte a ihned podlijte vínem. Asi za 3 minuty jsou medailonky hotové.
3. Podávejte s vařenými nebo pečenými bramborami.
Přejeme dobrou chuť!
Pokud Vás tento inspirativní recept na telecí medailonky se šalvějí zaujal, sdílejte jej i svým přátelům! Inspirujte se také receptem na delikátní pečené kuře ve svěží a aromatické citrónové omáčce se šalvějí!