Smažené palačinky plněné mletým masem – kalorické, ale křupavé a originální!

Máte rádi palačinky, ale hledáte recept, jak je udělat slané a trochu jiné? Tohle by mohl být ten pravý recept a můžete ho vyzkoušet ještě dnes. Pojďme na to – smažené palačinky plněné mletým masem.

smažené palačinky plněné mletým masem – kalorické, ale křupavé a originální!
Zdroj: babycocina.com
Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka a navštivte také skupinu Prima Inspirace, kde najdete každý den spoustu skvělých receptů.

Smažené palačinky plněné mletým masem

Co budeme potřebovat:

palačinky:

  • 2 šálky mléko
  • 1 šálek hladká mouka
  • 2 kusy vejce
  • 1 špetka sůl

masová náplň:

  • 2 PL olej
  • 500 g mleté maso (směs vepřového a hovězího masa)
  • 1 ks cibule
  • 1 ks kapie
  • 1 plechovka sladká kukuřice
  • 2 ks česnek
  • podle chuti sůl, mletý pepř, mletá paprika
  • 8 plátků eidam

na dresink:

  • 3 kusy vejce
  • 2 šálky mouka
  • 2 šálky strouhanka
  • trochu olej na smažení


Jak budeme postupovat:

  • Na pánvi rozehřejte olej, přidejte mleté maso, sůl a pepř.
  • Když zhnědne, přidejte nakrájenou cibuli, nasekanou kapii, kukuřici a pokračujte ve smažení.
  • Když je maso hotové, přidejte rozdrcený česnek a mletou papriku podle chuti, ještě minutu nebo dvě prohřívejte, odstavte a nechte vychladnout.
  • Mezitím si z mléka, vajec, mouky a soli připravte palačinkové těsto. Na středně velké pánvi nebo pánvi na palačinky upečte palačinky a nechte je vychladnout.
  • Do středu každé palačinky položte plátek sýra, rozetřete masovou náplň a zabalte tak, že nejprve přehnete přes boky a poté srolujete do uzavřené rolády.
  • Palačinky dejte asi na 30 minut do lednice, aby při balení lépe držely tvar.
  • Potom je klasicky obalte ve 3-obalu (mouka, vejce, strouhanka) a osmažte v oleji do křupava.

Přejeme dobrou chuť!

Sdílejte tento recept na palačinky plněné mletým masem i Vašim přátelům! Inspirujte se také receptem na netradiční cuketové smažené kuličky!