Máte rádi palačinky, ale hledáte recept, jak je udělat slané a trochu jiné? Tohle by mohl být ten pravý recept a můžete ho vyzkoušet ještě dnes. Pojďme na to – smažené palačinky plněné mletým masem.
Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka a navštivte také skupinu Prima Inspirace, kde najdete každý den spoustu skvělých receptů.Smažené palačinky plněné mletým masem
Co budeme potřebovat:
palačinky:
- 2 šálky mléko
- 1 šálek hladká mouka
- 2 kusy vejce
- 1 špetka sůl
masová náplň:
- 2 PL olej
- 500 g mleté maso (směs vepřového a hovězího masa)
- 1 ks cibule
- 1 ks kapie
- 1 plechovka sladká kukuřice
- 2 ks česnek
- podle chuti sůl, mletý pepř, mletá paprika
- 8 plátků eidam
na dresink:
- 3 kusy vejce
- 2 šálky mouka
- 2 šálky strouhanka
- trochu olej na smažení
Jak budeme postupovat:
- Na pánvi rozehřejte olej, přidejte mleté maso, sůl a pepř.
- Když zhnědne, přidejte nakrájenou cibuli, nasekanou kapii, kukuřici a pokračujte ve smažení.
- Když je maso hotové, přidejte rozdrcený česnek a mletou papriku podle chuti, ještě minutu nebo dvě prohřívejte, odstavte a nechte vychladnout.
- Mezitím si z mléka, vajec, mouky a soli připravte palačinkové těsto. Na středně velké pánvi nebo pánvi na palačinky upečte palačinky a nechte je vychladnout.
- Do středu každé palačinky položte plátek sýra, rozetřete masovou náplň a zabalte tak, že nejprve přehnete přes boky a poté srolujete do uzavřené rolády.
- Palačinky dejte asi na 30 minut do lednice, aby při balení lépe držely tvar.
- Potom je klasicky obalte ve 3-obalu (mouka, vejce, strouhanka) a osmažte v oleji do křupava.
Přejeme dobrou chuť!
Sdílejte tento recept na palačinky plněné mletým masem i Vašim přátelům! Inspirujte se také receptem na netradiční cuketové smažené kuličky!