Domů Recepty Ideální tip na oběd – zapékané brambory s kuřecím masem a pórkem

Ideální tip na oběd – zapékané brambory s kuřecím masem a pórkem

ZDROJ12tomatoes.com

Zapékané obědy nebo večeře jsou chutné a vydatné. Můžete do nich přidat opravdu cokoli. Vše do sebe zapadá a vytváří dokonalou harmonii chutí. Zapékané brambory s kuřecím masem a pórkem jsou ideální k obědu i večeři, proto se inspirujte naším receptem!

zapékané brambory s kuřecím masem a pórkem
Zdroj: 12tomatoes.com
Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka.

Zapékané brambory s kuřecím masem a pórkem

Co budeme potřebovat:

  • 8 ks brambory
  • 6 ks kuřecí stehna (bez kůže a kostí)
  • 1 ks pórek
  • 250 g sýr čedar
  • 250 ml 33 % smetany
  • 200 ml bílé víno
  • 80 g máslo rostlinný olej
  • sůl, mletý černý pepř, majoránka


Jak budeme postupovat:

  • Brambory ve slupce dobře omyjte a uvařte je doměkka. Po vychladnutí je oloupejte a nakrájejte na kolečka.
  • Troubu předehřejte na 180 °C.
  • Kuřecí stehna nakrájejte na menší kostky, pórek na kolečka a čedar nastrouhejte.
  • Na pánvi rozehřejte asi 2 lžíce oleje, přidejte kuře, opepřete a osolte. Když je maso opečené, přidejte pórek (hrst koleček si nechte na ozdobu), krátce orestujte a zalijte vínem. Vařte asi 15 minut. Nakonec přidejte smetanu, vařte ještě asi 2 minuty a přidejte majoránku podle chuti.
  • Do máslem vymazané zapékací misky navrstvěte brambory, pórkovou omáčku s masem, posypte polovinou sýra čedar a opět přikryjte vrstvou brambor. Povrch osolte a opepřete, posypte druhou polovinou sýra a zbylými kousky másla.
  • Pečte dozlatova – asi 30 minut a ještě horké posypte kolečky póru.
Nepřehlédněte:
Tradiční vepřové maso se zelím, rajčaty a zeleninou té nejlepší chuti!

Přejeme dobrou chuť!

Pokud Vás tento recept na zapékané brambory s kuřecím masem a pórkem zaujal, sdílejte jej i Vašim přátelům! Mohlo by se Vám líbit: Slaná zeleninová FIT roláda se sýrem a vejcem, kterou stačí nakrájet a máte hotovo!