Zapékané obědy nebo večeře jsou chutné a vydatné. Můžete do nich přidat opravdu cokoli. Vše do sebe zapadá a vytváří dokonalou harmonii chutí. Zapékané brambory s kuřecím masem a pórkem jsou ideální k obědu i večeři, proto se inspirujte naším receptem!
Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka a navštivte také skupinu Prima Inspirace, kde najdete každý den spoustu skvělých receptů.Zapékané brambory s kuřecím masem a pórkem
Co budeme potřebovat:
- 8 ks brambory
- 6 ks kuřecí stehna (bez kůže a kostí)
- 1 ks pórek
- 250 g sýr čedar
- 250 ml 33 % smetany
- 200 ml bílé víno
- 80 g máslo rostlinný olej
- sůl, mletý černý pepř, majoránka
Jak budeme postupovat:
- Brambory ve slupce dobře omyjte a uvařte je doměkka. Po vychladnutí je oloupejte a nakrájejte na kolečka.
- Troubu předehřejte na 180 °C.
- Kuřecí stehna nakrájejte na menší kostky, pórek na kolečka a čedar nastrouhejte.
- Na pánvi rozehřejte asi 2 lžíce oleje, přidejte kuře, opepřete a osolte. Když je maso opečené, přidejte pórek (hrst koleček si nechte na ozdobu), krátce orestujte a zalijte vínem. Vařte asi 15 minut. Nakonec přidejte smetanu, vařte ještě asi 2 minuty a přidejte majoránku podle chuti.
- Do máslem vymazané zapékací misky navrstvěte brambory, pórkovou omáčku s masem, posypte polovinou sýra čedar a opět přikryjte vrstvou brambor. Povrch osolte a opepřete, posypte druhou polovinou sýra a zbylými kousky másla.
- Pečte dozlatova – asi 30 minut a ještě horké posypte kolečky póru.
Přejeme dobrou chuť!
Pokud Vás tento recept na zapékané brambory s kuřecím masem a pórkem zaujal, sdílejte jej i Vašim přátelům! Mohlo by se Vám líbit: Slaná zeleninová FIT roláda se sýrem a vejcem, kterou stačí nakrájet a máte hotovo!