Plněné masové pokrmy se připravují v mnoha různých variantách. Oblíbeným druhem masa do nádivky je kuřecí nebo krůtí. V receptu používáme kuřecí maso, ale můžete použít i jiné druhy masa. Tato varianta se týká i výběru ingrediencí do nádivky. Můžete experimentovat a připravovat tento lahodný pokrm pokaždé s něčím jiným. Nakonec stačí vybrat vhodnou přílohu a můžete podávat.
Co budeme potřebovat:
- 4 velké plátky celých kuřecích prsou
- 8 velkých tenkých plátků šunky
- 1 střední cuketa
- 300 g sýra
- 1 špetka soli
- 0,5 lžičky směsi koření na maso
- olej
Jak budeme postupovat:
1) Maso omyjeme, rozklepeme a rozložíme do zapékací misky nebo na plech. Každý kousek posolíme, opepříme a poklademe plátkem šunky.
2) Oloupanou cuketu nakrájíme na tenké plátky o rozměrech 2-3 mm a umístíme na šunku tak, aby se navzájem lehce zakryly. Posypeme malým množstvím soli. Sýr nastrouháme. Předehřejeme troubu.
3) V době, než se trouba zahřeje (asi 20 minut), cuketa napuštěná solí pustí tolik šťávy, že není nutná žádná dodatečná voda na změkčení masa.
4) Posypeme plátky sýrem a vložíme do trouby.
5) Po dobu 30 minut pečeme zakryté při teplotě 200°C. Odstraníme alobal a pečeme dalších 10 minut.
Přejeme Vám dobrou chuť.