Milujete chuť masových pokrmů? Pak dnešní recept míří přímo k vašemu srdci. Přepečená a šťavnatá roláda je bezkonkurenčně neodolatelná. Navíc je její příprava více než snadná. Uvidíte, že bude často zaujímat čestné místo na vašem stole a členové vaší rodiny se o něj budou moci dožadovat. Neváhejte a připravte si ji ještě dnes.
Šťavnatá masová roláda:
Co budeme potřebovat:
- 80 dkg kuřecích prsou
- 20 dkg slaniny
- 15 dkg strouhaného sýra
- sůl
- pepř
- petržel podle chuti
- 4 lžíce zakysané smetany
- 3 polévkové lžíce hladké mouky
- 2 vejce
Jak budeme postupovat:
- Maso nakrájejte na malé kostičky. Osolte a opepřete, okořeňte a nechte odpočinout. Zakysanou smetanu smíchejte s vejci, moukou, solí, pepřem, petrželkou a 10 dkg strouhaného sýra.
- Do směsi přidejte nakrájené maso. Plech na srnčí hřbet vyložte slaninou tak, aby okraje vyčnívaly.
- Naplňte je masovou směsí. Vystouplé okraje položte na horní část masové směsi.
- Pečte v troubě vyhřáté na 170 stupňů po dobu 40 minut. Nakonec je posypeme sýrem a dopečeme, aby se roztavil.
Sdílejte tento recept, vaši přátelé si ho zamilují.