Šťavnatá masová roláda se sýrem, zakysanou smetanou a bylinkami

Milujete chuť masových pokrmů? Pak dnešní recept míří přímo k vašemu srdci. Přepečená a šťavnatá roláda je bezkonkurenčně neodolatelná. Navíc je její příprava více než snadná. Uvidíte, že bude často zaujímat čestné místo na vašem stole a členové vaší rodiny se o něj budou moci dožadovat. Neváhejte a připravte si ji ještě dnes.

Zdroj: hircenter.net

Šťavnatá masová roláda:

Co budeme potřebovat:

  • 80 dkg kuřecích prsou
  • 20 dkg slaniny
  • 15 dkg strouhaného sýra
  • sůl
  • pepř
  • petržel podle chuti
  • 4 lžíce zakysané smetany
  • 3 polévkové lžíce hladké mouky
  • 2 vejce

Jak budeme postupovat:

  1. Maso nakrájejte na malé kostičky. Osolte a opepřete, okořeňte a nechte odpočinout. Zakysanou smetanu smíchejte s vejci, moukou, solí, pepřem, petrželkou a 10 dkg strouhaného sýra.
  2. Do směsi přidejte nakrájené maso. Plech na srnčí hřbet vyložte slaninou tak, aby okraje vyčnívaly.
  3. Naplňte je masovou směsí. Vystouplé okraje položte na horní část masové směsi.
  4. Pečte v troubě vyhřáté na 170 stupňů po dobu 40 minut. Nakonec je posypeme sýrem a dopečeme, aby se roztavil.

Sdílejte tento recept, vaši přátelé si ho zamilují.