Hustý domácí bílý jogurt – výsledek stojí za to

Vyrobit si jogurt doma je jednodušší, než si myslíte, a mnohem levnější než ho kupovat. Nemluvě o neustálém kupování kelímků, které zatěžují naše životní prostředí, a nošení nákupů domů. Zde je náš návod na výrobu domácího jogurtu ze dvou surovin. Výroba hustého domácího bílého jogurtu může zabrat trochu více času, ale výsledek zaručeně stojí za to.

hustý domácí bílý jogurt
Zdroj: cuisineaz.com
Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka.

Domácí bílý jogurt

Co budeme potřebovat:
  • 1 litr plnotučné mléko
  • 1 kelímek bílý jogurt


Jak budeme postupovat:

  • Mléko nalijte do hrnce a za stálého míchání zahřívejte, dokud se na povrchu nevytvoří pěna (zahřejte na cca 80 °C). Poté mléko vyjměte a nechte vychladnout – občas promíchejte, aby se na povrchu nevytvořila slupka.
  • Předehřejte troubu na 50 °C.
  • Část ještě teplého mléka odeberte do mísy, přidejte jogurt a dobře promíchejte. Nakonec vmíchejte jogurt do zbylého mléka.
  • Ještě teplou směs mléka a jogurtu naplňte do skleněných nádob a ihned uzavřete.
  • Sklenice s jogurtem vložte do předehřáté trouby. Ihned po vložení je vypněte z ohřevu.
  • Asi po hodině troubu znovu zapněte, nechte ji zahřát na 50 °C a znovu ji vypněte.
  • Jogurt nechte v troubě asi 5 až 8 hodin. Během této doby nevyjímejte sklenice a neotvírejte troubu.

Přejeme dobrou chuť!

Sdílejte tento recept na i Vašim přátelům! Doporučujeme: Jogurtovo-borůvková DOBROTA, která vypadá perfektně a ještě lépe chutná!