Domů Recepty Tříbarevná fantastická bábovka se smetanou – Skvělá inspirace na pohoštění!

Tříbarevná fantastická bábovka se smetanou – Skvělá inspirace na pohoštění!

ZDROJPrima kuchařka

Dnešní recept na tříbarevnou bábovku se zakysanou smetanou, jsme si vypůjčili v naší facebookové skupině Prima kuchařka od naší čtenářky Jany Podolákové Burkartové, tímto jí děkujeme. V této skupině se s námi můžete také podělit o váš oblíbený recept. Stačí přidat hezkou fotku i s ingrediencemi a postupem. My tento recept zařadíme do našeho receptového magazínu. Také se můžete s námi a dalšími čtenáři této skupiny podělit o to, co máte dnes k obědu nebo jaké pohoštění chystáte na narozeninovou oslavu.

Nyní ale už zpět k dnešnímu receptu. Bábovka je netradiční tím, že se dělá ve formě určené na chleba, dostane tak nový neokoukaný rozměr. Oslovil vás tento recept? Pojďme si tedy společně přichystat tuto tříbarevnou bábovku se zakysanou smetanou.

Další skvělé recepty naleznete také na naší facebookové stránce Prima Kuchařka.

Tříbarevná bábovka se zakysanou smetanou
Zdroj: Prima kuchařka

Pokud hledáte nějakou další dobrotu, pak rozhodně vyzkoušejte tento Nutellový dezert!


Výborný recept na skvělou bábovku se smetanou:

Co budeme potřebovat:

  • 3 ks vajec
  • 100 g cukru krystal
  • 250 ml zakysané smetany (tučné)
  • 3/4 sáčku prášku do pečiva
  • 250 – 270 g polohrubé mouky
  • špetka soli
  • kakaový, karamelový a vanilkový pudink
Nepřehlédněte:
Hrnečkový recept na křupavé a nadýchané rohlíčky plněné jablečnou náplní!

Jak postupovat:

1) Začneme tím, že si vyšleháme žloutky s cukrem a smetanou. Po lžičkách střídavě přidáváme mouku s práškem do pečiva. Nakonec opatrně přidáme vyšlehané bílky.

2) Výslednou směs rozdělíme na 3 části. Nyní do jednotlivých částí přidáme vždy jeden pudink. Důkladně promícháme.

3) V dalším kroku si připravíme chlebovou formu. Tu si vymažeme a posypeme. Do formy umístíme jako první kakaové těsto. Posypeme přes sítko kakaem, následuje vanilkové těsto, které opět posypeme kakaem. Nakonec dáme karamelové těsto.

4) Pečeme při 170 stupních dozlatova. Zkoušíme špejlí, jakmile však bábovka praskne, jako je tomu na obrázku, máme hotovo!