Ušetřete čas a uvařte rodině tuto vydatnou kuřecí polévku s divokou rýží, houbami a tymiánem, po které už nikdo nebude chtít hlavní jídlo. Maso vám poskytne přísun bílkovin, které vás snadno zasytí až do dalšího jídla. Díky němu už nemusíte přemýšlet o dalším chodu.
Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka a navštivte také skupinu Prima Inspirace, kde najdete každý den spoustu skvělých receptů.Krémová kuřecí polévka s divokou rýží, houbami a tymiánem
Co budeme potřebovat:
- 2 PL olivový olej
- 500 g kuřecí prsa
- 3 PL máslo
- 1 ks cibule
- 2 stroužky česnek
- 1/4 ks menší celer (cca 1 stonek)
- 2 ks menší mrkev
- 10 ks houby
- 2 PL hladká mouka
- 1,5 litrů kuřecí vývar
- 1/2 litru mléko
- 200 g divoká rýže (indická, černá)
- podle chuti sůl, mletý černý pepř, tymián
Jak budeme postupovat:
- Na dně velkého hrnce rozehřejte olej a přidejte na kostičky nakrájená kuřecí prsa. Lehce je osolte a opepřete, nechte je zatáhnout a na povrchu lehce zhnědnout. Vyjměte je a dejte stranou.
- Do stejného hrnce přidejte máslo a ihned poté na kostičky nakrájenou zeleninu (cibuli, mrkev, celer, houby a rozmačkaný česnek), opět lehce osolte a opepřete a nechte vše společně za občasného míchání dusit asi 7 minut, dokud se zelenina nerozvaří a houby neztratí svůj objem.
- Opečenou zeleninu zaprášíme moukou, promícháme a v tomto okamžiku vložíme zpět opečené kousky kuřete.
- Vše zalijte vývarem a mlékem a přidejte několik snítek čerstvého tymiánu nebo asi lžičku sušeného tymiánu.
- Přidejte propláchnutou divokou rýži, stáhněte z ohně a nechte ji přikrytou vařit asi 45 minut až hodinu, dokud rýže nezměkne.
- TIP: Pokud chcete mít polévku hustší, posledních 20 minut varu ji odkryjte, aby se trochu zkrátila.
Přejeme dobrou chuť!
Pokud Vás tento recept na krémovou kuřecí polévku s rýží a houbami zaujal, sdílejte jej i Vašim přátelům! Doporučujeme také brambory se zelím, klobásou a houbami, které nikdy nezklamou!