Vyzkoušejte dnes a recept si uložte na léto: Čerstvá citronová roláda s tvarohovým krémem

Skvělá na léto, osvěžující a měkká – přesně taková je citronová roláda s tvarohovým krémem. Upekli jsme ji z nadýchaného těsta a naplnili šlehačkou s tvarohovou náplní, kterou jsme obohatili o citronovou příchuť.

Vyzkoušejte tento recept ještě dnes a schovejte si ho na léto, protože ho rozhodně nebudete dělat jen jednou!

vyzkoušejte dnes a recept si uložte na léto: Čerstvá citronová roláda s tvarohovým krémem
Zdroj: marmiton.org
Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka a navštivte také skupinu Prima Inspirace, kde najdete každý den spoustu skvělých receptů.

Citronová roláda s tvarohovým krémem

Co budeme potřebovat:

na korpus:

  • 5 ks vejce
  • 100 g cukr krystal
  • 1 ks velký citron (kůra)
  • 80 g hladká mouka
  • 2 PL jemný škrob
  • máslo na namazání papíru
  • moučkový cukr na poprášení

na sirup:

  • 60 g cukr krystal
  • 60 ml voda
  • 1/2 ks citron (šťáva)

na náplň:

  • 200 g měkký tvaroh
  • 200 g mascarpone
  • 200 ml smetana ke šlehání
  • 60 g moučkový cukr


Jak budeme postupovat:

  • Korpus: Rozšlehejte celá vejce a postupně (po třetinách) přidávejte cukr a šlehejte, dokud nevznikne nadýchaná pěna.
  • Do pěny vmíchejte polovinu citronové kůry, prosejte mouku a škrob a lehce vmíchejte.
  • Nadýchané těsto rozetřete na plech vyložený pečicím papírem vymazaným máslem.
  • Piškot pečte v troubě předehřáté na 180 °C asi 12 minut.
  • Upečený korpus opatrně vyklopte na čistou utěrku posypanou moučkovým cukrem, opatrně odstraňte papír a spolu s utěrkou srolujte delší stranou do rolády, kterou nechte zabalenou zcela vychladnout.
  • Sirup: V hrnci zahřejte vodu a cukr. Když se cukr rozpustí, odstavte sirup, nechte ho vychladnout a pak do něj vmíchejte citronovou šťávu.
  • Náplň: Tvaroh, mascarpone, moučkový cukr a zbylou citronovou kůru vyšleháme. Přidejte smetanu a pokračujte ve šlehání do hladka.
  • Korpus rozválejte, pokapejte citronovým sirupem, potřete krémem, srolujte do rolády a dejte na 2 hodiny do chladničky.
  • Citronovou roládu podávejte posypanou moučkovým cukrem a s plátky citronu.

Přejeme dobrou chuť!

Sdílejte tento inspirativní recept na citronovou roládu s tvarohovým krémem i Vašim přátelům! Vyzkoušejte také recept na domácí ovocný nepečený dort s piškotovým korpusem a luxusním vanilkovým krémem!