Domácí ovocný nepečený dort s piškotovým korpusem a luxusním vanilkovým krémem!

Nepečené dorty jsou velmi oblíbené pro svou jednoduchost a časovou nenáročnost přípravy. Pokud tedy plánujete návštěvu nebo rodinné setkání a nemáte čas, vyzkoušejte tento recept. Jedná se o nepečený ovocný dort s piškotovým korpusem plný lahodného a nadýchaného krému. Povrch je zdobený ovocem, které dezertu dodává svěžest a také přirozeně sladkou chuť. Pro oživení dortu můžete pokaždé použít jiné ovoce.

Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka.

Ovocný nepečený dort s piškotovým korpusem a vanilkovým krémem

Co budeme potřebovat:
  • 1 velký balíček sušenek
  • 500 ml šlehačky
  • 1 vanilkový pudink
  • 1 malá želatina v prášku
  • jakékoliv ovoce


Jak budeme postupovat:

Uvařte pudink a nechte ho vychladnout. Vyšlehejte šlehačku a rozpusťte želatinu v teplé vodě. Smíchejte pudink, šlehačku a želatinu do krémové konzistence. Dno formy vyložte ovocem v požadovaných vzorcích, nalijte malou vrstvu krému a položte vrstvu piškotů plochou stranou nahoru, pak přidejte vrstvu krému, pak opět piškoty a opakujte, dokud vám nedojdou ingredience nebo dokud nedosáhnete okraje formy. Koláč nechte přes noc v chladničce a před podáváním ho vyklopte z formy ovocem nahoru. Zdobit můžete šlehačkou.

Přejeme dobrou chuť!

Ovocný nepečený dort s piškotovým korpusem a vanilkovým krémem
Zdroj: ketkes.com

Sdílejte tento skvělý recept na ovocný nepečený dort se sušenkami a krémem i Vašim přátelům! Vyzkoušejte také recept na Luxusní plněné koblihy vanilkovým krémem, šlehačkou a ovocem.