Už vás nebaví připravovat k masu obyčejné pečené, vařené nebo šťouchané brambory? Hledáte něco trochu netradičního, ale s použitím domácích surovin, které máte po ruce? Tento recept na česnekové brambory to splňuje na 100 %.
Připravte si je podle našeho receptu.
Česnekové brambory pečené v troubě
Co budeme potřebovat:
- 1 kg brambor (střední velikosti)
- 3 stroužky česneku
- 3 lžíce oleje
- petrželka (nebo kopr)
- sůl
- pepř
Jak budeme postupovat:
- Brambory oloupejte, omyjte a vložte do velké mísy.
- Česnek oloupejte a rozdrťte.
- Omyjte také petrželovou nať a nakrájejte ji na malé kousky.
- Smíchejte olej, česnek, petrželku, koření a přelijte jimi brambory a dobře promíchejte.
- Brambory vložte do pečicího sáčku a položte ho na plech.
- Pečte v troubě předehřáté na 200 stupňů asi 1 hodinu.
Přejeme dobrou chuť!
Sdílejte tento recept na česnekové brambory s petrželkou i Vašim přátelům! Vyzkoušejte také recept na jednoduchou pochoutku našich babiček – brambory se zelím, klobásou a houbami nikdy nezklamou!