Chutná příloha: Česnekové brambory pečené v troubě s luxusní chutí

Už vás nebaví připravovat k masu obyčejné pečené, vařené nebo šťouchané brambory? Hledáte něco trochu netradičního, ale s použitím domácích surovin, které máte po ruce? Tento recept na česnekové brambory to splňuje na 100 %.

Připravte si je podle našeho receptu.

chutná příloha: Česnekové brambory pečené v troubě s luxusní chutí
Zdroj: poradum.com
Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka.

Česnekové brambory pečené v troubě

Co budeme potřebovat:
  • 1 kg brambor (střední velikosti)
  • 3 stroužky česneku
  • 3 lžíce oleje
  • petrželka (nebo kopr)
  • sůl
  • pepř


Jak budeme postupovat:

  • Brambory oloupejte, omyjte a vložte do velké mísy.
  • Česnek oloupejte a rozdrťte.
  • Omyjte také petrželovou nať a nakrájejte ji na malé kousky.
  • Smíchejte olej, česnek, petrželku, koření a přelijte jimi brambory a dobře promíchejte.
  • Brambory vložte do pečicího sáčku a položte ho na plech.
  • Pečte v troubě předehřáté na 200 stupňů asi 1 hodinu.

Přejeme dobrou chuť!

Sdílejte tento recept na česnekové brambory s petrželkou i Vašim přátelům! Vyzkoušejte také recept na jednoduchou pochoutku našich babiček – brambory se zelím, klobásou a houbami nikdy nezklamou!