Nadýchaný čoko perník z jogurtového těsta je skvělým tipem na dezert. Kdykoli dostanete chuť na sladké nebo vás překvapí neohlášená návštěva, připravte tento “blesk” a pochvaly na vaši kuchyni se jen tak pohrnou.
Dezert, který většina z nás zná jako typickou pochoutku od babičky, lze připravit i bez mixéru, pouhým smícháním ingrediencí. Není nic jednoduššího a zároveň chutnějšího než lahodné jogurtové kostky, které si můžete připravit podle následujícího postupu.
Čoko perník z jogurtového těsta
Co budeme potřebovat:
- 200 g polohrubé mouky
- 180 g moučkového cukru
- 1 lžička jedlé sody
- 100 ml slunečnicového oleje
- 1 vejce
- 250 ml bílého jogurtu
- 25 g kakaa
Jak budeme postupovat:
- Těsto: Ve velké míse nejprve smíchejte všechny suché přísady: mouku, moučkový cukr, jedlou sodu a kakao.
- Po důkladném promíchání ingrediencí přidejte vejce, bílý jogurt a slunečnicový olej. Znovu dobře promíchejte a těsto na bleskový koláč je hotové.
- Připravte si formu na pečení moučníku. Formu nebo plech vymažte máslem nebo použijte pečicí papír.
- Připravené těsto nalijte do formy a pečte v troubě vyhřáté na 180 stupňů asi 30 minut.
- Po půl hodině můžete špejlí zkontrolovat, zda je těsto dostatečně propečené.
- Posypeme moučkovým cukrem a nakrájíme na kostky. Navrch dejte čokoládovou polevu a ozdobte. Hotovo!
Přejeme dobrou chuť!
Sdílejte tento recept na čoko perník z jogurtového těsta i Vašim přátelům! Inspirujte se také receptem na 5 nejlepších dortových nadýchaných krémů – zvládne je každý!