Dnes vám představíme chutný recept na brambory se zelím, klobásou a houbami, chutné a syté jídlo pro celou rodinu. Zelí je velmi jemné a měkké brambory se dokonale snoubí s nádhernou houbovou vůní.
Připravte si tento skvělý pokrm a uvidíte, že nebudete litovat!
Brambory se zelím, klobásou a houbami
Co budeme potřebovat:
- 1 až 2 kilogramy bílého zelí
- 1 velká mrkev
- 1 velká cibule
- 200 gramů hub (žampionů nebo lesních hub)
- 150 gramů lovecké klobásy (může být jiná podle chuti)
- 3 velké brambory
- 1 rajčatové pyré
- sůl, mletý černý pepř na dochucení
- slunečnicový olej na pražení.
Jak budeme postupovat:
- Nejprve zelí omyjte a očistěte.
- Poté ho buď nastrouhejte na struhadle, nebo nakrájejte ostrým nožem na tenké plátky.
- Vložte ho na pánev s rozpáleným slunečnicovým olejem a opékejte ze všech stran doměkka.
- V další fázi přidejte do pánve oloupanou a najemno nastrouhanou mrkev a promíchejte.
- Osolte a opepřete, přidejte rajčatový protlak, ingredience spojte a pokračujte v dušení.
- Poté oloupejte brambory, nakrájejte je na menší kostky a přidejte do zeleninové směsi se 100 mililitry vody.
- Na jiné pánvi osmahněte na kostičky nakrájenou klobásu podle vlastního výběru, přidejte nadrobno nakrájenou cibuli, houby podle vlastního výběru a osmahněte je dozlatova.
- Nakonec přidejte klobásovou směs k opečenému zelí s bramborami a mrkví a důkladně promíchejte. Nakonec je ještě několik minut společně prohřejte a podávejte teplé.
Přejeme dobrou chuť!
Sdílejte tento recept na brambory se zelím, klobásou a houbami i Vašim přátelům! Inspirujte se také receptem na vynikající špízy z kuřecího masa, slaninou a paprikou.