Kynuté česnekové těsto, které je jemné jako pavučinka, lahodně splyne s chutí oliv. Pokud máte rádi olivy a česnek, tyto olivové spirály z česnekového těsta určitě musíte vyzkoušet.
Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka a navštivte také skupinu Prima Inspirace, kde najdete každý den spoustu skvělých receptů.Olivové spirály z česnekového těsta
Co budeme potřebovat:
- 20 g droždí
- 1/2 lžičky prášku do pečiva
- 150 g polohrubé mouky
- 150 g hladké mouky
- 1 lžička moučkový cukr
- 1 lžička sůl
- 100 ml mléko
- 100 ml teplá voda
- 2 polévkové lžíce olivového oleje
- 2 stroužky česneku
- vejce na potírání
- lněné semínko
- olivy – zelené i černé
Jak budeme postupovat:
- Zahřejte mléko, přidejte lžičku cukru a droždí. Nechte droždí vzejít.
- V míse smíchejte polohrubou a hladkou mouku, přidejte sůl, prášek do pečiva, olivový olej, prolisovaný česnek a kvásek. Promíchejte, přidejte 100 ml teplé vody a vypracujte řídké těsto, posypte hladkou moukou a nechte na teplém místě 1 hodinu kynout.
- Pak z těsta odeberte menší kousky, posypte je dostatečným množstvím hladké mouky a rukama vypracujte tužší těsto, které rozválejte na tenčí váleček. Okraje omotejte kolem válečku, na který jste střídavě napíchli zelenou a černou olivu, a těsto srolujte až nahoru.
- Špízy položte na plech vyložený pečicím papírem a pečte v troubě vyhřáté na 200 °C dozlatova.
- Před pečením nezapomeňte horní část těsta potřít rozšlehaným žloutkem a posypat semínky nebo hrubou solí. Místo oliv můžete použít také sušená rajčata.
Přejeme dobrou chuť!
Pokud Vás tento inspirativní recept na olivové spirály z česnekového těsta zaujal, sdílejte jej i svým přátelům! Doporučujeme také recept na těstovinové pizza špízy, které všechny okouzlí!