Olivové spirály z česnekového těsta: Zaujmou každého!

Kynuté česnekové těsto, které je jemné jako pavučinka, lahodně splyne s chutí oliv. Pokud máte rádi olivy a česnek, tyto olivové spirály z česnekového těsta určitě musíte vyzkoušet.

olivové spirály z česnekového těsta: zaujmou každého!
Zdroj: topreceptek.hu
Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka.

Olivové spirály z česnekového těsta

Co budeme potřebovat:
  • 20 g droždí
  • 1/2 lžičky prášku do pečiva
  • 150 g polohrubé mouky
  • 150 g hladké mouky
  • 1 lžička moučkový cukr
  • 1 lžička sůl
  • 100 ml mléko
  • 100 ml teplá voda
  • 2 polévkové lžíce olivového oleje
  • 2 stroužky česneku
  • vejce na potírání
  • lněné semínko
  • olivy – zelené i černé


Jak budeme postupovat:

  • Zahřejte mléko, přidejte lžičku cukru a droždí. Nechte droždí vzejít.
  • V míse smíchejte polohrubou a hladkou mouku, přidejte sůl, prášek do pečiva, olivový olej, prolisovaný česnek a kvásek. Promíchejte, přidejte 100 ml teplé vody a vypracujte řídké těsto, posypte hladkou moukou a nechte na teplém místě 1 hodinu kynout.
  • Pak z těsta odeberte menší kousky, posypte je dostatečným množstvím hladké mouky a rukama vypracujte tužší těsto, které rozválejte na tenčí váleček. Okraje omotejte kolem válečku, na který jste střídavě napíchli zelenou a černou olivu, a těsto srolujte až nahoru.
  • Špízy položte na plech vyložený pečicím papírem a pečte v troubě vyhřáté na 200 °C dozlatova.
  • Před pečením nezapomeňte horní část těsta potřít rozšlehaným žloutkem a posypat semínky nebo hrubou solí. Místo oliv můžete použít také sušená rajčata.
olivové spirály z česnekového těsta: zaujmou každého!
Zdroj: topreceptek.hu

Přejeme dobrou chuť!

Pokud Vás tento inspirativní recept na olivové spirály z česnekového těsta zaujal, sdílejte jej i svým přátelům! Doporučujeme také recept na těstovinové pizza špízy, které všechny okouzlí!