Pečení v troubě je často jednodušší metoda než smažení a vyžaduje méně vaší pozornosti. Pokrmy jsou díky němu výživnější a po zakrytí křehčí. Nabízíme vám recept na pečené kuře s bílým zelím v troubě na jednom plechu, který změní vaše představy o pečení.
Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka a navštivte také skupinu Prima Inspirace, kde najdete každý den spoustu skvělých receptů.Pečené kuře s bílým zelím
Co budeme potřebovat:
- 1 kus bílého zelí
- 4 ks kuřecích stehen
- 3 stroužky česneku
- 3 lžíce olivového oleje
- sůl
- koření podle chuti
Jak budeme postupovat:
- Zelí nakrájejte na plátky hrubé asi 2 cm a položte je na plech.
- Osolte a opepřete je a položte na ně kuřecí stehna.
- Česnek rozdrťte nebo nastrouhejte najemno a smíchejte s olejem, solí a pepřem (nebo jinými vhodnými bylinkami – koriandrem, sušenou bazalkou, paprikou).
- Vzniklou směsí potřete kůži kuřecích stehen. Pečte v troubě 45 minut při 180 °C.
Bez zelí by spodní vrstva pokrmu byla doslova nasáklá tukem, zatímco horní vrstva by zůstala suchá. Zelenina, která sloužila jako polštář, se může snadno stát sytou přílohou. Někdy se po upečení ještě smaží na pánvi, aby získaly výraznější chuť a jakousi lepší celistvost. Mladé zelí je vhodné nejen ke kuřecímu, ale i k vepřovému masu.
Přejeme dobrou chuť!
Sdílejte tento skvělý recept na pečené kuře s bílým zelím i Vašim přátelům! Inspirujte se také receptem na Tradiční vepřové maso se zelím, rajčaty a zeleninou té nejlepší chuti!