Tradiční vepřové maso se zelím, rajčaty a zeleninou té nejlepší chuti!

Vepřové maso v kombinaci se zelím je v České republice známé především jako “vepřo, knedlo, zelo”, přičemž přílohou je další oblíbená součást české kuchyně – knedla. Tento pokrm jistě znáte. Pokud jste si ji oblíbili, jistě si pochutnáte na tomto receptu, který je malou obměnou tohoto tradičního českého pokrmu. Příprava může být náročnější, ale výsledný pokrm vás ohromí svou chutí – vepřové maso se zelím, rajčaty a zeleninou té nejlepší chuti!

Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka.

Vepřové maso se zelím, rajčaty a zeleninou

Co budeme potřebovat:
  • 1-1,20 kg zelí
  • 1 kg vepřového masa
  • 40 g tuku
  • 40 g mouky
  • 30 g cibule
  • sůl
  • pepř
  • 1 zelený pepř
  • 1-2 rajčata
  • 1 balení knedlíků
  • 1-2 lžíce octa
  • 200 ml zakysané smetany


Jak budeme postupovat:

  • Maso omyjte a nakrájejte, osolte a opepřete. Osmahněte ho na 40 g tuku v pánvi, zalijte vodou a vařte 40 minut.
  • Poté přidejte očištěné zelí nakrájené na proužky a nadrobno nakrájenou cibuli. Pak přidejte nakrájené papriky a rajčata, zahustěte moukou a vařte doměkka.
  • Jakmile je maso a zelenina hotové, slijte šťávu a smíchejte ji se zakysanou smetanou, octem a vlijte zpět na maso, vařte ještě asi 10 minut. Nakonec podávejte s knedlíky.
Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka.

Sdílejte tento inspirativní recept na vepřové maso se zelím, rajčaty a zeleninou i Vašim přátelům! Vyzkoušejte také skvělý recept na domácí kynutý perníkový knedlík vařený v páře!