Mnozí z nás si ještě ze základní školy pamatují specifickou úpravu masa, které se říkalo cikánská pečeně. Toto jídlo bylo vynikající a maso bylo vždy křehké a velmi chutné. Tento recept je velmi známý, a proto si ho můžete snadno připravit doma. Stačí postupovat podle níže uvedeného receptu a maso doplnit vhodnou přílohou.
Vyzkoušejte tuto pochoutku již tento víkend a úspěch je zaručen.
Nakládaná cikánská pečeně se slaninou, cibulí a pikantním kořením
Co budeme potřebovat:
- 4-6 vepřových kotlet nakrájených na plátky,
- 4-6 plátků slaniny
- 1 cibule,
- 2-3 stroužky rozdrceného česneku,
- sůl, pepř, paprika
Jak budeme postupovat:
Večer maso nakrájejte na plátky a potřete máslem, pepřem a paprikou, přidejte česnek. Druhý den maso posypte paprikou a moukou.
Na pánvi osmahněte slaninu a pak v tuku opečte maso. Můžete přidat cibuli a zeleninu a připravit omáčku. Podávejte s vhodnou přílohou.
Přejeme dobrou chuť!
Sdílejte tento skvělý recept i Vašim přátelům! Doporučujeme také recept na zapečené masové koule s rajčatovou omáčkou.