Pro mnohé z nás je maso obvykle nejdůležitější ingrediencí na talíři. Zkoumáme, jak se připravuje, jak je šťavnaté, jak se krájí, a můžeme ocenit umění jeho přípravy. Ale příloha je neméně důležitá!
Příloha dotváří konečnou harmonii chutí a doplňuje celkový pokrm. Většinu času jsme zvyklí na rýži a brambory na všechny možné styly přípravy. Dnešní recept vám nabídne jednu z možností, jak brambory oživit a… nabídnout opět něco nového – brambory ve slanině!
Fantastické brambory ve slanině! Snadno a rychle!
Co budeme potřebovat:
- 1 až 2 brambory na osobu
- 4 plátky slaniny
- 1 lžička italského koření
- 1 lžička bramborového koření
Jak budeme postupovat:
- Brambory omyjte, očistěte a oloupejte. Rozkrojte je na čtvrtiny a poté na poloviny.
- Posypte je kořením a bramborovou směsí.
- Plátky slaniny rozkrojte napůl a každou bramboru zabalte do jednoho kousku slaniny.
- Aby brambory lépe vydržely, propíchněte je párátkem.
- Pečte v troubě při 200 stupních asi 35 minut a po upečení podávejte.
Přejeme dobrou chuť!
Sdílejte tento skvělý recept na brambory ve slanině i Vašim přátelům! Inspirujte se dalším tipem na skvělý recept, konkrétně na Masové koule ve slanině s bramborami připravené v troubě na jednom pekáči.