Levný a rychlý oběd – Masové koule ve slanině s bramborami na jednom pekáči

Jídlo z jednoho plechu je vždy tím nejlepší řešení. Vyhnete se využití velkého množství nádobí, které je poté třeba umýt. V dnešním článku Vám ukážeme recept na masové koule ve slanině s bramborami připravené v troubě na jednom pekáči. Za pár minut máte napečeno jídlo pro celou rodinu. Toto jídlo navíc chutná i druhý den. Pojďme na to.

Masové koule ve slanině s bramborami na jednom pekáči
Zdroj: Cookrate

Recept na masové koule ve slanině s bramborami:

Co budeme potřebovat:

  • mleté maso – 350 g
  • chléb – 40 g
  • mléko – 35 ml
  • cibule – 80 g
  • hořčice – 10 g
  • koriandr – 4 g
  • sušený česnek – 4 g
  • sůl – 5 g
  • černý pepř – 3 g
  • petržel – 25 g
  • slanina – 280 g
  • vejce – 2 ks

Dále:

  • vařené brambory – 600 g
  • rozmarýn – 4 g
  • česnek – 1 stroužek 
  • sůl – 4 g

Velikost formy 35 X 40 cm


Jak budeme postupovat:

1) Brambory si oloupeme, omyjeme a necháme uvařit do měkka.

masové koule ve slanině s bramborami připravené v troubě na jednom pekáči
Zdroj: Cookrate

2) Brambory scedíme a přendáme do mísy. Přidáme máslo, rozmarýn, česnek a promícháme. Takto připravené brambory navrstvíme na plech vystlaný pečícím papírem.

masové koule ve slanině s bramborami připravené v troubě na jednom pekáči
Zdroj: Cookrate

3) Chléb si namočíme do mléka a necháme nasáknout.

4) K mletému masu přidáme sůl, pepř, koriandr, sušený česnek, cibuli, vejce, petrželku, hořčici, nasáklý chléb a vše promícháme.

5) Z takto připravené směsi vytvoříme koule, které zabalíme do plátku slaniny. Uložíme na plech k bramborům.

Masové koule ve slanině s bramborami na jednom pekáči
Zdroj: Cookrate

6) Dáme péct na 20 minut při 180 stupních. Přejeme Vám dobrou chuť.

Masové koule ve slanině s bramborami na jednom pekáči
Až zjistíte, jak snadné to je, budete chtít připravovat tento recept každý týden.        Zdroj: Cookrate

VIDEO NÁVOD NA MASOVÉ KOULE VE SLANINĚ S BRAMBORAMI:

Vyzkoušejte také recept na plněné zelné rolky, které Vás překvapí svou skvělou chutí