Fantastické brambory ve slanině! Snadno a rychle!

Pro mnohé z nás je maso obvykle nejdůležitější ingrediencí na talíři. Zkoumáme, jak se připravuje, jak je šťavnaté, jak se krájí, a můžeme ocenit umění jeho přípravy. Ale příloha je neméně důležitá!

Příloha dotváří konečnou harmonii chutí a doplňuje celkový pokrm. Většinu času jsme zvyklí na rýži a brambory na všechny možné styly přípravy. Dnešní recept vám nabídne jednu z možností, jak brambory oživit a… nabídnout opět něco nového – brambory ve slanině!

Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka.

Fantastické brambory ve slanině! Snadno a rychle!

Co budeme potřebovat:
  • 1 až 2 brambory na osobu
  • 4 plátky slaniny
  • 1 lžička italského koření
  • 1 lžička bramborového koření


Jak budeme postupovat:

  • Brambory omyjte, očistěte a oloupejte. Rozkrojte je na čtvrtiny a poté na poloviny.
  • Posypte je kořením a bramborovou směsí.
  • Plátky slaniny rozkrojte napůl a každou bramboru zabalte do jednoho kousku slaniny.
  • Aby brambory lépe vydržely, propíchněte je párátkem.
  • Pečte v troubě při 200 stupních asi 35 minut a po upečení podávejte.

Přejeme dobrou chuť!

Fantastické brambory ve slanině! Snadno a rychle!
Zdroj: Coolinarika.com

Sdílejte tento skvělý recept na brambory ve slanině i Vašim přátelům! Inspirujte se dalším tipem na skvělý recept, konkrétně na Masové koule ve slanině s bramborami připravené v troubě na jednom pekáči.