Brambory jsou nezbytnou součástí kuchyně a jako příloha se hodí téměř ke každému masovému pokrmu. Pokud rádi sledujete různé pořady o vaření, můžete si troufnout i na experimenty s nimi. Ideální příležitostí je vyzkoušet tento recept pro netradiční bramborové pagáče.
Můžete je použít jako netradiční přílohu nebo je podávat samostatně se zeleninou či omáčkou k večeři.
Bramborové pagáče se strouhaným sýrem
Co budeme potřebovat:
- 500 g mouky
- 250 g brambor
- 250 ml mléka
- 30 g droždí
- 100 ml oleje
- 100 g másla
- 1 vejce (na potření)
- 100 g strouhaného sýra
- sůl
Jak budeme postupovat:
Brambory uvařte v osolené vodě, oloupejte a rozmačkejte. Připravte droždí v mléce. Smíchejte mouku, brambory, droždí, mléko, olej a sůl a vypracujte těsto. Nechte 45 minut kynout na teplém místě, pak vmíchejte rozpuštěné máslo a nechte kynout dalších 30 minut. Vyválejte těsto a vykrajujte kolečka. Uspořádejte je na plech vyložený pečicím papírem a každý z nich potřete rozšlehaným vejcem. Hojně posypte strouhaným sýrem a pečte 30 minut při 180 stupních.
Přejeme dobrou chuť!
Sdílejte tento skvělý recept na bramborové pagáče posypané strouhaným sýrem i Vašim přátelům! Inspirujte se dalším tipem na recept, konkrétně jde o Slaný kynutý jemný chlebík s naplní.