Neobvyklé bramborové pagáče posypané strouhaným sýrem! Hotovo za 30 minut!

Brambory jsou nezbytnou součástí kuchyně a jako příloha se hodí téměř ke každému masovému pokrmu. Pokud rádi sledujete různé pořady o vaření, můžete si troufnout i na experimenty s nimi. Ideální příležitostí je vyzkoušet tento recept pro netradiční bramborové pagáče.

Můžete je použít jako netradiční přílohu nebo je podávat samostatně se zeleninou či omáčkou k večeři.

Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka.

Bramborové pagáče se strouhaným sýrem

Co budeme potřebovat:
  • 500 g mouky
  • 250 g brambor
  • 250 ml mléka
  • 30 g droždí
  • 100 ml oleje
  • 100 g másla
  • 1 vejce (na potření)
  • 100 g strouhaného sýra
  • sůl


Jak budeme postupovat:

Brambory uvařte v osolené vodě, oloupejte a rozmačkejte. Připravte droždí v mléce. Smíchejte mouku, brambory, droždí, mléko, olej a sůl a vypracujte těsto. Nechte 45 minut kynout na teplém místě, pak vmíchejte rozpuštěné máslo a nechte kynout dalších 30 minut. Vyválejte těsto a vykrajujte kolečka. Uspořádejte je na plech vyložený pečicím papírem a každý z nich potřete rozšlehaným vejcem. Hojně posypte strouhaným sýrem a pečte 30 minut při 180 stupních.

Přejeme dobrou chuť!

Sdílejte tento skvělý recept na bramborové pagáče posypané strouhaným sýrem i Vašim přátelům! Inspirujte se dalším tipem na recept, konkrétně jde o Slaný kynutý jemný chlebík s naplní.