Plněné zelí lze připravit mnoha způsoby. Neplatí to však jen pro zelí, ale i zelné závitky můžete připravit rychle a pohodlně. Výsledkem je lahodný pokrm, kterému nikdo neodolá. Je velmi chutné, nebude vám těžko a všichni rodinní strávníci si v klidu vystojí frontu na přídavek.
Uvidíte, že si na této pochoutce ze zelí a masa pochutná celá vaše rodina! Chutná prostě fantasticky a neodolatelně.
Plněné zelné závitky s vepřovým masem, slaninou a cibulí
Co budeme potřebovat:
- kuřecí, hovězí nebo vepřové maso
- houby
- cibule
- vařená rýže
- zelí
- máslo
- slanina
- sůl
- koření
- olej
Takto postupujeme:
- Maso omyjte, nakrájejte na plátky, naklepejte, osolte a opepřete.
- Připravte náplň: Rýži uvařte v osolené vodě. Cibuli a houby nakrájejte na malé kousky a smíchejte s olejem. Směs smíchejte s uvařenou rýží. Náplň položte na jednu stranu masa a poté ji zabalte.
- Zelí uvařte v osolené vodě. Slijte je a nechte vychladnout. Poté připravte jednotlivé velké listy.
- Na list položte masovou rolku a zabalte ji dohromady. Krátce je osmahněte na pánvi.
- Zalijte vodou a přikryjte pokličkou. Takto vařte asi 20 minut.
- Poté zelí vyjměte a naaranžujte na talíř. Masové závitky pokryjte slaninou a naaranžujte je do zapékací misky. Na každý položte plátek másla.
- Pečte při 180 stupních asi 20 minut. Vyjměte z trouby a podávejte závitky spolu s připraveným zelím.
Přejeme dobrou chuť!
Sdílejte tento skvělý recept na plněné zelné závitky s masem, slaninou a cibulí i Vašim přátelům! Vyzkoušejte také recept na bramborové pirohy s houbovou omáčkou a slaninou!