Plněné zelné závitky s vepřovým masem, slaninou, cibulí a vynikající chutí!

Plněné zelí lze připravit mnoha způsoby. Neplatí to však jen pro zelí, ale i zelné závitky můžete připravit rychle a pohodlně. Výsledkem je lahodný pokrm, kterému nikdo neodolá. Je velmi chutné, nebude vám těžko a všichni rodinní strávníci si v klidu vystojí frontu na přídavek.

Uvidíte, že si na této pochoutce ze zelí a masa pochutná celá vaše rodina! Chutná prostě fantasticky a neodolatelně.

Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka a navštivte také skupinu Prima Inspirace, kde najdete každý den spoustu skvělých receptů.

Plněné zelné závitky s vepřovým masem, slaninou a cibulí

Co budeme potřebovat:

  • kuřecí, hovězí nebo vepřové maso
  • houby
  • cibule
  • vařená rýže
  • zelí
  • máslo
  • slanina
  • sůl
  • koření
  • olej

Takto postupujeme:

  • Maso omyjte, nakrájejte na plátky, naklepejte, osolte a opepřete.
  • Připravte náplň: Rýži uvařte v osolené vodě. Cibuli a houby nakrájejte na malé kousky a smíchejte s olejem. Směs smíchejte s uvařenou rýží. Náplň položte na jednu stranu masa a poté ji zabalte.
Plněné zelné závitky s vepřovým masem, slaninou a cibulí
Zdroj: receptek365.info
  • Zelí uvařte v osolené vodě. Slijte je a nechte vychladnout. Poté připravte jednotlivé velké listy.
  • Na list položte masovou rolku a zabalte ji dohromady. Krátce je osmahněte na pánvi.
  • Zalijte vodou a přikryjte pokličkou. Takto vařte asi 20 minut.
  • Poté zelí vyjměte a naaranžujte na talíř. Masové závitky pokryjte slaninou a naaranžujte je do zapékací misky. Na každý položte plátek másla.
  • Pečte při 180 stupních asi 20 minut. Vyjměte z trouby a podávejte závitky spolu s připraveným zelím.

Přejeme dobrou chuť!

Sdílejte tento skvělý recept na plněné zelné závitky s masem, slaninou a cibulí i Vašim přátelům! Vyzkoušejte také recept na bramborové pirohy s houbovou omáčkou a slaninou!