Křupavé šátečky z listového těsta s měkkou jablečnou náplní jsou velmi tradičním oblíbeným moučníkem ve všech středoevropských zemích. Určitě vám je dělávala i vaše maminka nebo babička. Dnešní normy však stále častěji hledají alternativy k těmto tradičním pokrmům, aby vyhovovaly těm, kteří se snaží jíst zdravě. Připravte si tuto nízkokalorickou verzi a určitě si pochutnáte!
Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka a navštivte také skupinu Prima Inspirace, kde najdete každý den spoustu skvělých receptů.Co budeme potřebovat:
- 250 g tvarohu
- 100 g kefíru nebo přírodního jogurtu
- 250 g mouky
- 1-2 jablka
- 10 lžic cukru
- 0,5 g soli
- skořice
- moučkový cukr
Jak budeme postupovat:
1) Smíchejte tvaroh a 9 lžiček cukru, osolte a důkladně promíchejte ručně nebo mixérem. Přidejte kefír nebo jogurt a prosátou mouku. Míchejte, dokud nezískáte hladké pružné těsto.
2) Jablka oloupejte a nakrájejte na tenké plátky. Těsto rozválejte na tloušťku 2-3 mm a vykrajujte malé čtverečky o rozměrech asi 5 × 5 cm.
3) Do každého kousku těsta zabalte jeden kousek jablka a posypte ho cukrem a skořicí. Jablka by měla být přeložena na úhlopříčku. Plátky jablek pečte na plechu s pečicím papírem, nemusíte je potírat olejem. Pečte 20 minut při 180 stupních.
4) Před podáváním posypte moučkovým cukrem.
Přejeme dobrou chuť!
Sdílejte tento recept na křupavé šátečky s jablky a skořicí i Vašim přátelům! Vyzkoušejte také další recepty s použitím jablek, konkrétně zde: RECEPTY NA JABLEČNÉ KOLÁČE.