50 praktických tipů, jak účelně, stylově a krásně zařídit každý malý byt – galerie plná inspirací

Bydlíte v garsonce nebo jiném malém bytě a máte pocit, že žijete doslova v králíkárně? Pak je čas na změnu. Nemusíte si hned kupovat další bydlení, stačí, když si svůj malý byt zařídíte tak, aby byl účelně, stylově a krásně zařízený. Našli jsme pro vás fotografie téměř šedesáti takových apartmánů. Ve kterém z nich byste chtěli žít?

Zdědili jste garsonku po babičce, nebo jste si pořídili byt 1+kk, protože na jiný prostě zatím nemáte? Nevěšte hlavu. I na třiceti metrech čtverečních můžete vytvořit funkční bydlení se vším, co k němu patří. Chytře zařízený byt pak vypadá větší, než ve skutečnosti je. Pokud tedy plánujete přestavbu takového prostoru, nezapomeňte, že je dvojnásobně důležité, jak je uspořádán. A také jaký nábytek si vyberete. Pokud dobře promyslíte jeho rozvržení, můžete ho také použít k optickému oddělení různých částí bytu.

Podívejte se na fotografie prakticky řešených malých bytů v naší galerii a přesvědčte se, že i taková garsonka může poskytnout veškerý komfort a zároveň být opravdu útulná.

Další skvělé inspirace pro tvoření do Vaší domácnosti naleznete na naší facebookové stránce Prima Inspirace.

Kromě nápadů na stylové zařizování můžete optimalizovat úložný prostor s pomocí vestavěných skříní.

Zvažte také, zda se vyplatí mít vestavěné skříně na míru, které sahají až ke stropu. Vyberte si skládací a stohovatelné stoly a židle. Pokud budete v bytě bydlet trvale, zapomeňte na spaní na nepohodlné rozkládací pohovce. Kvalitní odpočinek je důležitý. I v garsonce můžete mít ložnici. Ve staré zástavbě s vysokými stropy si pořiďte palandu na spaní, tam, kde to výška místnosti neumožňuje, vytvořte spací kout s klasickou postelí. Oddělte ji od zbytku prostoru například vysokou policí, přepážkou, závěsem nebo zástěnou.

Pokud se Vám tyto inspirace jak účelně, stylově a krásně zařídit každý malý byt, sdílejte článek i Vašim přátelům! Jsme si jisti, že Vás zaujme i tento článek: V ložnici se především spí. Jak ji zařídit, aby byl spánek kvalitní?