Šťavnatý losos v rajčatové omáčce s rýží

Nevíte, co uvařit, ale rádi byste něco rychlého a chutného? Připravte si oblíbeného lososa, kterého lze připravit i jinak, než na grilu a to v rajčatové omáčce s rýží.

Ačkoli to může znít složitě, příprava tohoto pokrmu je ve skutečnosti velmi snadná. Vaše večeře bude hotová za méně než 30 minut! Je to také skvělé jídlo, kterým můžete ohromit své hosty!

Další skvělé recepty naleznete na naší facebookové stránce Prima Kuchařka.

Šťavnatý losos v rajčatové omáčce s rýží
Zdroj: mexikoinmykitchen.com

Šťavnatý losos v rajčatové omáčce s rýží

Ingredience:

  • 700 g filetů z lososa
  • 800 g konzervovaných rajčat
  • 2 lžičky hnědého cukru
  • 2 cibule
  • 2 Pl olivového oleje
  • 2 lžíce sójové omáčky
  • 2 lžičky tymiánu (sušeného nebo čerstvého)
  • mletý černý pepř
  • sůl
  • zelenina dle chuti

Postup:

Rozmrazenou rybu nakrájejte na kousky a pokapejte citronem. Na pánvi rozehřejte olej, přidejte na kostičky nakrájenou cibuli a osmažte ji dozlatova.

Přidejte cukr, tymián, sójovou omáčku, rajčata a šťávu z plechovky. Omáčku nechte chvíli vařit.

Šťavnatý losos v rajčatové omáčce s rýží
Zdroj: mexicoinmykitchen.com

Losos z obou stran osolte, vložte do hrnce a přiklopte. Rybu můžete dusit 10 až 15 minut a během dušení ji otáčet.

Jakmile je ryba hotova, vyjměte ji a omáčku podle chuti osolte a opepřete.

Jako příloha se může podávat rýže smíchaná například s hráškem a mrkví.

Šťavnatý losos v rajčatové omáčce s rýží
Zdroj: mexicoinmykitchen.com

Vyzkoušejte také recept na zapečené masové koule s rajčatovou omáčkou.