Recept na křehké domácí houstičky, které rozhodně musíte vyzkoušet!

Dnešní recept na výborné, křehké domácí houstičky, jsme si vypůjčili v naší facebookové skupině Prima kuchařka od naší čtenářky Martiny Gregorové, tímto jí děkujeme. V této skupině se s námi můžete také podělit o váš oblíbený recept. Stačí přidat hezkou fotku i s ingrediencemi a postupem. My tento recept zařadíme do našeho receptového magazínu. Také se můžete s námi a dalšími čtenáři této skupiny podělit o to, co máte dnes k obědu nebo jaké pohoštění chystáte na narozeninovou oslavu.

Nyní už ale zpět k dnešnímu receptu. Jakmile tyto domácí houstičky vyzkoušíte, už nikdy si na ty kupované nevzpomenete.

Oslovil vás tento recept? Pojďme si tedy společně přichystat tyto křehké domácí houstičky!

Domácí houstičky
Zdroj: Prima Kuchařka

Pokud hledáte nějakou sladkou dobrotu, pak rozhodně vyzkoušejte tento čokoládový dezert se smetanovým krémem!


Výborný recept na domácí křehké houstičky:

Co budeme potřebovat:

  • 500 g hladké mouky
  • 2-3 vejce
  • 230 ml vlažného mléka
  • 150 ml oleje
  • 2 lžičky soli
  • 1 lžička cukru
  • kostka droždí 42 g
  • vejce na potření
  • na zdobení mák, kmín, hrubá sůl, sezam

Jak postupovat:

1) Začneme tím, že si jednoduše smícháme všechny uvedené ingredience. Necháme vzejít kvásek a cca hodinu necháme kynout.

2) Poté začneme z těsta tvořit jednotlivé bochánky. Skládáme na plech, kde necháme ještě 30 minut kynout. Potřeme vejcem a posypeme zdobením, které máme rádi.

3) Pečeme při 200 stupních dozlatova. Necháme vychladnout.