Domů Recepty Chutný čokoládový dezert se smetanovým krémem!

Chutný čokoládový dezert se smetanovým krémem!

ZDROJotslabnete.koshachek.com

Dnes si společně přichystáme výborný čokoládový dezert se smetanovým krémem. Pokud tedy hledáte nějakou tu novou inspiraci k nedělní kávě, jste tu na správném místě! Tento recept Vás okouzlí svou snadnou a také velice rychlou přípravou, Vám tak zůstane více času na jiné aktivity. Spojením čokolády a zakysané smetany nám vznikne nezapomenutelná chuť, které se jen tak nebudete chtít vzdát. Jsem tedy přesvědčen, že se tato buchta stane pravidelnou součástí vaší kuchyně.

Už se vám začínají sbíhat sliny? Pojďme si tedy společně přichystat tento čokoládový dezert se smetanovým krémem!

Recept na čokoládovou buchtu se zakysanou smetanou!
Zdroj: otslabnete.koshachek.com

Výborný recept na čokoládový dezert:

Co budeme potřebovat:

  • 80 g hladké mouky
  • 80 g čokolády
  • 70 g cukru
  • 2 lžíce kakaa
  • 2 ks vajec
  • 1 pytlík prášku do pečiva
  • 1 pytlík vanilkového cukru

krém:

  • 150 g cukru
  • 50 ml zakysané smetany
  • 20 ml mléka
  • 2 pytlíky vanilkového cukru
  • 1 pytlíky vanilkového pudinku
  • čokoláda na polevu
  • 2 lžíce oleje (poleva)

Jak postupovat:

1) Začneme tím, že si smícháme vajíčka s oběma cukry. V druhé misce si smícháme kakao, mouku, nakrájené kousky čokolády a také prášek do pečiva. Promícháme a přidáme vajíčka.

Nepřehlédněte:
Výborný čokoládový dezert, který si zamiluje celá rodina!

2) Připravíme si plech, který si vyložíme pečícím papírem. Směs na něj poté rovnoměrně rozetřeme. Pečeme při 150 stupních zhruba 15-20 minut.

3) Pokračujeme krémem. Klasickým způsobem si uděláme pudink. Přidáme polovinu cukru a na mírném ohni přivedeme k varu. Jakmile nám vystydne přidáme vanilkový cukr, zbylý cukr a také zakysanou smetanu. Vše důkladně promícháme.

4) Korpus, který jsme vytáhli z trouby si rozřízneme na 3 stejné části. Poté stačí už jen poskládat stylem korpus, krém, korpus, krém korpus. Vrch poté polijeme rozpuštěnou čokoládou.