Pokud také patříte mezi milovníky máku a sladkých dezertů, pak jste na správném místě. Dnes si společně přichystáme můj osobně nejoblíbenější makový koláč se skvělou a jemnou chutí.
Makové moučníky jsou známé především v Evropě, řada cizinců se s nimi jinde nesetkala a ani netuší, že se tato skvělá surovina může využívat během pečení. A přitom jde o takovou lahůdku. Oslovit vás tento dezert může také svou snadnou a rychlou přípravou, díky které se hodí jako skvělé pohoštění pro nečekanou návštěvu, která to zajisté ocení.
Už se vám sbíhají sliny? Pojďme si tedy společně přichystat tento výborný makový koláč se skvělou a jemnou chutí.
Pokud hledáte nějakou sladkou dobrotu, pak rozhodně vyzkoušejte tento švestkový koláč s vanilkovým krémem.
Výborný recept na makový koláč:
Co budeme potřebovat:
- 2 ks vajec
- 20 ml mléka
- 150 g cukru
- 150 g mouky
- 70 g másla
- 150 g máku
- pytlík vanilkového cukru
- Kůru z půlky citronu
- 100 g rozinek
- kypřící prášek
Jak postupovat:
1) Začneme tím, že si vymícháme cukr s vejci do husté pěny. Poté si přidáme prášek do pečiva a promícháme.
2) V dalším kroku si začneme postupně přidávat do směsi i všechny zbylé suroviny. Vše důkladně promícháme.
3) Dále si připravíme plech, který si vymažeme a posypeme moukou. Poté směs umístíme rovnoměrně na plech a pečeme při 180 stupních.