Rádi si pochutnáte na vanilkovém či kokosovém krému? Co takhle čokoládová chuť? Opět vaše odpověď zní “ano”? Tak to jste na správném místě! Dnes si totiž přichystáme chutný čokoládový dezert se žloutkovým krémem a kokosem. Spojení těchto všech chutí je silně návykové a po jednom soustu se objevíte v říši blaha. Oslovil vás tento dezert? Pojďme si ho tedy společně přichystat!
Pokud i vy máte svůj oblíbený recept a chcete se s námi o něj podělit, pak rozhodně navštivte naši facebookovou skupinu Prima kuchařka.
Co budeme potřebovat:
kokosové těsto
- 5 vaječných bílku
- špetka soli
- 5 lžic cukru
- 100 g kokosu
- 4 polévkové lžíce polohrubé mouky
kakaové těsto
- 4 ks vajec
- špetka soli
- 4 lžíce cukru
- 2 lžíce polohrubé mouky
- 2 lžíce kakaa
- polovina sáčku do pečiva
krém
- 5 žloutků
- 100 g cukru
- 4 lžíce hladké mouky
- 500 ml mléka
- vanilková esence
- 200 g změklého másla
poleva
- 150 g čokolády
- 50 g másla
- 3 lžíce mléka
Jak postupovat:
1) Začneme tím, že si z bílků a cukru vyšleháme tuhý sníh. Přidáme sůl, kokos a nakonec mouku. Důkladně promícháme a umístíme na plech, který jsme vyložili pečícím papírem.
2) Pokračujeme kakaovou směsí. Žloutky si vymícháme s cukrem a solí. Poté přidáme kakao, prášek do pečiva a mouku. Opět důkladně promícháme a rovnoměrně umístíme na kokosovou směs.
3) Pečeme při 170 stupních zhruba 20 minut.
4) Nyní krém. Smícháme si žloutky s cukrem, moukou, esencí a mlékem. Zahříváme na mírném plamenu a stále mícháme, dokud nám směs nezhoustne. Poté odstavíme a necháme vychladnout. Následně přidáme a rozmícháme máslo. Krém poté rovnoměrně rozetřeme na kakaové těsto a alespoň na hodinu umístíme do lednice.
5) Nakonec si přichystáme polevu, tak že všechny ingredience rozehřejeme v parní lázni. Pak už jen stačí nanést na krém a uhladit. Můžeme posypat nastrouhaným kokosem. Opět umístíme alespoň na pár desítek minut do lednice.