Pokud patříte mezi milovníky vanilkových či kokosových dezertů, pak jste tu na správném místě! Dnes si společně přichystáme recept, který je u nás doma velice oblíbený a to především díky spojení kokosu a vanilkového krému – skvělá a lahodná buchta s vanilkovým krémem a kokosem! Oslovit vás tento recept může také svou snadnou a rychlou přípravou. Pojďme si tedy tento vanilkový koláč s kokosem přichystat!
Pokud i vy máte svůj oblíbený recept a chcete se s námi o něj podělit, pak rozhodně navštivte naši facebookovou skupinu Prima kuchařka.
Co budeme potřebovat:
kakaové těsto
- 6 ks vajec
- 4 polévkové lžíce hladké mouky
- 3 lžíce kakaa
- 6 lžic cukru
- 1 lžička prášku do pečiva
- špetka soli
kokosová pěna
- 4 vaječné bílky
- 6 lžic cukru
- 120 g strouhaného kokosu
krém
- 4 žloutky
- 5 lžic cukru
- 40 g škrobu
- 300 ml mléka
- vanilkové aroma
- 200 g másla
- plechovka ananasu
- 200 ml smetany
- 50 g bíle čokolády na ozdobení
Jak postupovat:
1) Začneme tím, že si rozšleháme vejce se špetkou soli, cukrem a moukou. Promícháme a přidáme prášek do pečiva a také kakao. Dále si připravíme plech vystlaný pečícím papírem. Těsto na něj rovnoměrně nalijeme.
2) Pokračujeme pěnou. Vyšleháme si bílky do tuhého sněhu. Přidáváme cukr a také kokos. Nyní dáme péct kakaové těsto. Pečeme při 180 stupních zhruba 15 minut, poté přidáme kokosovou pěnu a pečeme dalších 10-12 minut.
3) Následuje krém. Smícháme si žloutky s cukrem. Dále přidáme škrob rozpuštěný ve studeném mléce a dáme vařit na mírný oheň. Za stálého míchání vaříme do zhoustnutí. Nakonec přidáme vanilkové aroma. Poté odstavíme, zakryjeme potravinářskou folií a necháme vychladnout. Následně si vymícháme měkké máslo do pěny a přidáme po lžičkách do vychladlého krému.
4) Nyní si nakrájíme ananas na menší kousky a smícháme s vyšlehanou smetanou. Poté tuto směs přidáme do krému.
5) V posledním kroku si krém naneseme na kokosovou pěnu. Navrch nastrouháme bílou čokoládu a umístíme alespoň na 2 hodiny do lednice.