Klobásové jednohubky z listového těsta – rychlé a snadné pohoštění

0
Klobásové jednohubky z listového těsta - rychlé a snadné pohoštění
Zdroj: Klaudie von Fedor

Pokud hledáte jednoduché a chutné pohoštění pro návštěvu nebo rodinné posezení, tyto klobásové jednohubky z listového těsta jsou ideální volbou. Křupavé těsto, voňavá klobáska a rozpečený sýr vytvoří kombinaci, která zmizí z talíře rychleji, než je stihnete připravit. Navíc je jejich příprava opravdu snadná a zvládne ji každý. Pojďme na recept!

💡Náš tip: Pokud patříte mezi vášnivé kuchařky a máte svůj oblíbený recept, neváhejte ho sdílet v naší facebookové skupině Recepty všeho druhu a inspirovat i ostatní čtenáře.

Klobásové jednohubky z listového těsta

Co budeme potřebovat:

  • 1 balení listového těsta (já jsem použila jenom polovinu, z druhé jsem připravila slaný závin z listového těsta se šunkou, rajčaty a sýrem)
  • 1 klobásu (nebo podle potřeby, lze ji nahradit například i párkem)
  • 50-100 g strouhaného sýra (já jsem měla eidam – pokud si chcete urychlit přípravu, kupte si ho již nastrouhaný)
  • 1 vejce (na potření)
Klobásové jednohubky z listového těsta - rychlé a snadné pohoštění
Zdroj: Klaudie von Fedor

Jak budeme postupovat:

1. Příprava těsta:

Listové těsto rozválejte (pokud není již rozválené) a pomocí skleničky nebo vykrajovátka vykrájejte malé kolečka (nebo jiné tvary), která budou o něco větší než kolečka klobásy.

Klobásové jednohubky z listového těsta - rychlé a snadné pohoštění
Zdroj: Klaudie von Fedor

2. Potření a přidání sýra:

Kolečka potřete rozšlehaným vejcem a posypte trochou strouhaného sýra.

Klobásové jednohubky z listového těsta - rychlé a snadné pohoštění
Zdroj: Klaudie von Fedor

Doprostřed položte kolečko klobásy.

Klobásové jednohubky z listového těsta - rychlé a snadné pohoštění
Zdroj: Klaudie von Fedor

Na klobásu dejte ještě trochu sýra pro krásnou křupavou kůrku.

Klobásové jednohubky z listového těsta - rychlé a snadné pohoštění
Zdroj: Klaudie von Fedor

3. Pečení:

Připravené jednohubky přesuňte na plech vyložený pečicím papírem a pečte v troubě předehřáté na 190 °C asi 20 minut, dokud těsto nezezlátne a sýr se nerozpustí.

Klobásové jednohubky z listového těsta - rychlé a snadné pohoštění
Zdroj: Klaudie von Fedor

4. Podávání:

Jednohubky podávejte teplé, nejlépe hned po upečení, kdy je těsto křupavé a sýr vláčný. Skvěle chutnají samostatně nebo s jednoduchým dipem – například česnekovým, jogurtovo-bylinkovým či rajčatovým.

Klobásové jednohubky z listového těsta - rychlé a snadné pohoštění
Zdroj: Klaudie von Fedor

Přejeme dobrou chuť!

Tipy:

  • Sýrové variace: Zkuste kombinovat více druhů sýra – eidam, čedar, goudu nebo parmazán.
  • Bylinky a koření: Do rozšlehaného vajíčka přidejte špetku sušeného oregana, tymiánu nebo bazalky. Pokud máte rádi výraznější chuť, přisypte chilli vločky nebo mletou papriku.
  • Zelenina: Pod klobásu vložte tenký plátek papriky, cibule nebo cukety – jednohubky budou šťavnatější a barevnější.
  • Práce s těstem: Pokud máte čas, nechte jednohubky 10 minut odležet v lednici – těsto se pak lépe nafoukne.
  • Slané posypy: Vrch jednohubek posypte sezamem, lněnými semínky nebo mákem – dodají křupavost i hezký vzhled. Zkuste i trošku hrubozrnné soli nebo drceného kmínu.

VIDEO NÁVOD:

Navštivte také naši facebookovou skupinu Inspirace na slané recepty, kde najdete každý den skvělé tipy na slaná jídla!