Jemné, nadýchané a přesto dokonale křupavé. Tyto elegantní taštičky z listového těsta s tvarohovým krémem, brusinkovým džemem a mandlemi přinášejí harmonii chutí v každém soustu. Vhodné na sváteční stůl i jako rychlé pohoštění k čaji. Pojďme na recept!
Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka a navštivte také skupinu Prima Inspirace, kde najdete každý den spoustu skvělých receptů.
DOPORUČUJEME: Taštičky z listového těsta s mandlemi a jahodovou marmeládou
Taštičky s tvarohovým krémem, brusinkami a mandlemi
Co budeme potřebovat:
Základ:
- 1 balení čerstvého listového těsta (275 g)
Na krém:
- 250 g smetanového tvarohu
- 2 lžíce cukru
- 1/2 balíčku vanilkového pudinkového prášku
- 1 lžička vanilkového extraktu
Na plnění:
- 6 lžiček brusinkového džemu
Na dokončení:
- 1 vejce (na potření)
- plátky mandlí (na posypání)
- moučkový cukr (na závěrečné posypání)
Jak budeme postupovat:
💎 1. Příprava listového těsta:
Listové těsto rozložte na pracovní plochu a pomocí rádýlka nebo kolečka vytvarujte rovnoměrné čtverce.

💎 2. Příprava krému:
Do mísy vložte jemný smetanový tvaroh, nasypejte cukr, vanilkový pudinkový prášek a dochuťte několika kapkami vanilkového extraktu. Vše důkladně promíchejte do hladkého krému a přendejte do cukrářského sáčku.



💎 3. Plnění těsta:
Na polovinu připravených čtverců naneste pomocí sáčku tvarohový krém ve tvaru trojúhelníku. Do středu každého trojúhelníku vložte lžičku brusinkového džemu.

Okraje čtverců lehce potřete rozšlehaným vejcem, poté je přeložte a přitiskněte, aby vznikly taštičky. Pomocí vidličky dekorativně stiskněte okraje, čímž zajistíte, že krém nevyteče.


💎 4. Pečení:
Taštičky pokládejte na plech vyložený pečicím papírem s mezerami. Povrch potřete zbylým rozšlehaným vejcem, pak vidličkou vytvořte uprostřed jemné důlky a posypejte mandlovými lupínky.



Pečte v troubě předehřáté na 200 °C přibližně 30 minut, dokud nezezlátnou a nebudou krásně křupavé.

💎 Dokončení:
Po upečení nechejte taštičky mírně vychladnout a nakonec je lehce poprašte prosátým moučkovým cukrem.


Přejeme dobrou chuť!
Navštivte také naši facebookovou skupinu Inspirace na sladké recepty, kde najdete každý den skvělé tipy.