Kuřecí maso v jogurtovém těstíčku se sýrem – rychlé, šťavnaté a dokonale křupavé

Tento recept na kuřecí maso v těstíčku je jednoduchý, rychlý a výsledek nadchne každého milovníka smažených dobrot. Jogurtové těstíčko se sýrem je krásně vláčné, maso díky němu zůstane šťavnaté a zlatavá krusta dodá křupavost i chuť. Skvěle se hodí jako oběd, večeře nebo i jako pohoštění na stůl. A nejlepší na tom je, že si ho můžete doladit podle sebe!

Zdroj: Pavlína Vaněčková Kaňková

Co budeme potřebovat:

  • Kuřecí maso (prsa nebo stehenní řízky)
  • 1 bílý jogurt (cca 150–200 g)
  • 1–2 vejce
  • Nastrouhaný sýr (tvrdý, např. eidam nebo gouda)
  • Hladká mouka (dle potřeby, na zahuštění těstíčka)
  • 1 lžička hořčice
  • Sůl, pepř
  • Olej na smažení

Volitelně:

  • Stroužek česneku (prolisovaný)
  • Oblíbené koření (např. paprikové, grilovací, bylinkové)

Jak budeme postupovat:

1) Kuřecí maso omyjeme, osušíme a lehce naklepeme. Osolíme a opepříme podle chuti.

2) V míse si připravíme těstíčko: smícháme bílý jogurt s vejcem, přidáme jemně nastrouhaný sýr, hořčici a trochu hladké mouky. Konzistence by měla být hustší, ale stále krémová – podle potřeby přidáme více mouky, pokud je těsto příliš řídké. Ochutíme dle chuti česnekem nebo kořením.

3) Připravené maso důkladně obalíme v těstíčku a ihned vkládáme do rozpáleného oleje. Smažíme z obou stran dozlatova, dokud maso není krásně křupavé a propečené. Hotové kousky klademe na papírové ubrousky, aby se odsál přebytečný tuk.

Vyzkoušejte také:

Měkoučká kuřecí prsa v zakysané smetaně a česneku: Maso se nevysuší a zůstane krásně šťavnaté 

Smetanové kuřecí řízečky, které si každý zamiluje

Podávání

Kuřecí maso v těstíčku podáváme horké, ideálně s bramborovou kaší, hranolkami nebo lehkým zeleninovým salátem. Skvěle chutná i studené, třeba jako součást obloženého talíře.

Tip

Pokud těstíčko nedrží dobře na mase, jednoduše přidejte více mouky. Naopak pro jemnější strukturu můžete přidat ještě lžíci zakysané smetany.