Máte chuť na něco sladkého, ale nechce se vám zapínat troubu? Vyzkoušejte tyto nepečené kokosové rolky plněné piškoty a lahodným karamelovým krémem, které připravíte snadno a rychle. Kombinace jemného kokosu, nadýchaného krému a křehkých piškotů v karamelovém obalu vás naprosto okouzlí.
Skvěle se hodí nejen ke kávě, ale i jako efektní dezert na oslavy nebo rodinné setkání.

Pokud hledáte nějakou další dobrotu, pak rozhodně vyzkoušejte tento výborný kokosový krém – lze ho použít do mnoha dezertů i vánočního cukroví.
Nepečené kokosové rolky s piškoty a karamelovým krémem
Co budeme potřebovat:
🔸 Na mléčný krém:
- 1 litr mléka
- 200 g hladké mouky
- 80 g cukru krystal
- 100 g másla
- 5 ml vanilkové esence
🔸 Na karamelové ořechy:
- 150 g cukru krystal
- 100 g lískových ořechů
🔸 Na kompletizaci rolky:
- 250 g strouhaného kokosu
- 150 g smetany ke šlehání
- 150 g kondenzovaného mléka (ideálně karamelizovaného)
- dlouhé cukrářské piškoty (např. Savoiardi)
Jak budeme postupovat:
1. Začneme tím, že si připravíme plech. Na dno rozprostřeme kokos.

2. Na mírném plamenu si začneme vařit mléko, cukr, mouku a vanilkovou esenci. Stále mícháme.

3. Po chvilce přidáme máslo a stále vaříme. Mícháme dokud se nám hezky rozpustí. Poté odstavíme.

4. V dalším kroku si necháme rozpustit cukr.

5. Následně přidáme oříšky a v cukru necháme povařit (zkaramelizovat).

6. Následně ořechy umístíme na 60 minut do lednice.
7. Po uplynulé době umístíme do mixéru a necháme rozmixovat.

8. Rozmixované ořechy smícháme s mléčným krémem.

9. Krém následně naneseme na kokos a důkladně uhladíme.

10. Na uhlazený krém naneseme vyšlehanou smetanu. Opět důkladně uhladíme.

11. Dort si následně rozdělíme na 9 stejně velkých čtverců.

12. Nyní si dlouhé piškoty vymácháme v uvařeném kondenzovaném mléku.

13. Piškoty umístíme na jednotlivé nařezané čtverce.

14. Začneme rolovat.

15. Nakonec vrch ještě můžeme přizdobit drcenými ořechy.

Přejeme dobrou chuť!
Navštivte také naši facebookovou skupinu Inspirace na sladké recepty, kde najdete každý den skvělé tipy.