Nepečený Lotus zákusek – jednoduchý a neodolatelný

Tento nepečený Lotus zákusek je perfektní volbou pro všechny milovníky jemných a krémových dezertů. Spojení karamelových sušenek Lotus s nadýchanou smetanovou náplní je prostě dokonalé! A nejlepší na tom je, že ho zvládnete připravit během pár minut bez pečení. Pojďme na to!

Inspirujte se dalšími jedinečnými recepty na NEPEČENÉ DEZERTY!

Nepečený Lotus zákusek - jednoduchý a neodolatelný
Zdroj: Klaudie von Fedor

Nepečený Lotus zákusek

Co budeme potřebovat:

  • 1 balení Lotus sušenek (nebo podle potřeby)
  • 250 ml smetany ke šlehání (lze použít i šlehačku v prášku)
  • 200 g zakysané smetany (kupte si je více a vyzkoušejte také rychlý broskvový koláč)
  • 1 balíček vanilínového cukru (nebo krystalového, moučkového – podle chuti)
Nepečený Lotus zákusek - jednoduchý a neodolatelný
Zdroj: Klaudie von Fedor

Jak budeme postupovat:

1. Příprava krému:

Smetanu ke šlehání, zakysanou smetanu a vanilínový cukr ušlehejte do tuha.

Nepečený Lotus zákusek - jednoduchý a neodolatelný
Zdroj: Klaudie von Fedor

2. Skládání zákusku:

Na dno pekáče nebo zapékací mísy rozložte první vrstvu Lotus sušenek.

Nepečený Lotus zákusek - jednoduchý a neodolatelný
Zdroj: Klaudie von Fedor

Na sušenky naneste vrstvu připraveného krému a rovnoměrně rozetřete.

Nepečený Lotus zákusek - jednoduchý a neodolatelný
Zdroj: Klaudie von Fedor

Pokračujte další vrstvou sušenek a znovu potřete krémem.

Nepečený Lotus zákusek - jednoduchý a neodolatelný
Zdroj: Klaudie von Fedor

Poslední vrstvu tvoří rozdrcené Lotus sušenky, kterými bohatě posypte celý povrch zákusku.

Nepečený Lotus zákusek - jednoduchý a neodolatelný
Zdroj: Klaudie von Fedor

3. Chlazení:

Zákusek dejte do lednice alespoň na 3 hodiny, ideálně však přes noc, aby se chutě propojily a sušenky krásně změkly.

Nepečený Lotus zákusek - jednoduchý a neodolatelný
Zdroj: Klaudie von Fedor

Přejeme dobrou chuť!

Tipy:

  • Ořechy: Jemně nasekané vlašské ořechy nebo pekanové oříšky v kombinaci s drcenými sušenkami dodají dezertu zajímavou texturu.
  • Poleva: Před podáváním můžete zákusek přelít karamelovou nebo čokoládovou polevou.
  • Ochucený krém: Pro ještě bohatší chuť můžete do krému přidat lžíci karamelového sirupu, Lotus pomazánky nebo kondenzovaného mléka.
  • Tvaroh: Vmíchejte do krému trochu jemného tvarohu pro krémovější konzistenci.
  • Ovocné osvěžení: Přidejte do krému trochu čerstvých malin nebo jahod pro svěží kontrast.

VIDEO NÁVOD:

Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka a navštivte také skupinu Prima Inspirace, kde najdete každý den spoustu skvělých receptů.