Tento nepečený Lotus zákusek je perfektní volbou pro všechny milovníky jemných a krémových dezertů. Spojení karamelových sušenek Lotus s nadýchanou smetanovou náplní je prostě dokonalé! A nejlepší na tom je, že ho zvládnete připravit během pár minut bez pečení. Pojďme na to!
Inspirujte se dalšími jedinečnými recepty na NEPEČENÉ DEZERTY!

Nepečený Lotus zákusek
Co budeme potřebovat:
- 1 balení Lotus sušenek (nebo podle potřeby)
- 250 ml smetany ke šlehání (lze použít i šlehačku v prášku)
- 200 g zakysané smetany (kupte si je více a vyzkoušejte také rychlý broskvový koláč)
- 1 balíček vanilínového cukru (nebo krystalového, moučkového – podle chuti)

Jak budeme postupovat:
1. Příprava krému:
Smetanu ke šlehání, zakysanou smetanu a vanilínový cukr ušlehejte do tuha.

2. Skládání zákusku:
Na dno pekáče nebo zapékací mísy rozložte první vrstvu Lotus sušenek.

Na sušenky naneste vrstvu připraveného krému a rovnoměrně rozetřete.

Pokračujte další vrstvou sušenek a znovu potřete krémem.

Poslední vrstvu tvoří rozdrcené Lotus sušenky, kterými bohatě posypte celý povrch zákusku.

3. Chlazení:
Zákusek dejte do lednice alespoň na 3 hodiny, ideálně však přes noc, aby se chutě propojily a sušenky krásně změkly.

Přejeme dobrou chuť!
Tipy:
- Ořechy: Jemně nasekané vlašské ořechy nebo pekanové oříšky v kombinaci s drcenými sušenkami dodají dezertu zajímavou texturu.
- Poleva: Před podáváním můžete zákusek přelít karamelovou nebo čokoládovou polevou.
- Ochucený krém: Pro ještě bohatší chuť můžete do krému přidat lžíci karamelového sirupu, Lotus pomazánky nebo kondenzovaného mléka.
- Tvaroh: Vmíchejte do krému trochu jemného tvarohu pro krémovější konzistenci.
- Ovocné osvěžení: Přidejte do krému trochu čerstvých malin nebo jahod pro svěží kontrast.