Pokud hledáte recept na sladké pečivo, které okouzlí svou chutí i vzhledem, tyto kornoutky s vanilkovým krémem jsou tou pravou volbou. Křehké těsto s jemným krémem se rozplývá na jazyku a zaručeně se po nich jen zapráší. Připravte si je podle osvědčeného receptu a pochutnejte si na dokonalém dezertu.
Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka a navštivte také skupinu Prima Inspirace, kde najdete každý den spoustu skvělých receptů.
Domácí kornoutky s vanilkovým krémem
Co budeme potřebovat:
Těsto:
- 2 vejce
- 1 hrnek cukru
- 1 hrnek jogurtu
- 1 lžička jedlé sody
- ½ hrnku oleje
- 2 vanilkové cukry
- cca 700 g hladké mouky
Krém:
- 1 litr mléka
- 2 žloutky
- 1 hrnek cukru
- 6–7 lžic mouky
- 2 vanilkové cukry
- 100 g másla
Na zdobení:
- ořechy
- čokoláda
Jak budeme postupovat:
1. Příprava těsta:
Nejprve si vyšlehejte vejce s cukrem do světlé pěny. Poté přidejte jogurt smíchaný s jedlou sodou, olej a vanilkový cukr. Nakonec postupně přisypávejte hladkou mouku a vypracujte měkké, nelepivé těsto.
2. Tvarování kornoutků:
Těsto vyválejte na ne příliš tenkou placku a rádýlkem nebo nožem nakrájejte na tenké proužky. Tyto proužky pečlivě namotejte na kovové kornoutkové formičky a vyskládejte je na plech vyložený pečicím papírem.
3. Pečení:
Kornoutky pečte v předehřáté troubě na 180 °C po dobu 12–13 minut, dokud nejsou jemně zlatavé. Poté je nechte vychladnout a opatrně sundejte z formiček.
DOPORUČUJEME: Kapsičky plněné vanilkovým pudinkem z listového těsta
4. Příprava krému:
Polovinu mléka nalijte do hrnce a přiveďte k varu. Ve zbylém mléce rozmíchejte žloutky, cukr a hladkou mouku. Jakmile začne mléko vřít, pomalu do něj za stálého míchání přilévejte vaječnou směs. Směs neustále míchejte, dokud nezhoustne na hladký pudink. Do horkého krému přidejte máslo a důkladně promíchejte.
5. Plnění kornoutků:
Ještě teplým krémem naplňte upečené kornoutky pomocí cukrářského sáčku. Doporučujeme nechat hotové kornoutky pár hodin odležet, aby krásně změkly a chutě se propojily.
Přejeme dobrou chuť!
Navštivte také naši facebookovou skupinu Inspirace na sladké recepty, kde najdete každý den skvělé tipy.