Domácí kornoutky s vanilkovým krémem

Pokud hledáte recept na sladké pečivo, které okouzlí svou chutí i vzhledem, tyto kornoutky s vanilkovým krémem jsou tou pravou volbou. Křehké těsto s jemným krémem se rozplývá na jazyku a zaručeně se po nich jen zapráší. Připravte si je podle osvědčeného receptu a pochutnejte si na dokonalém dezertu.

Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka a navštivte také skupinu Prima Inspirace, kde najdete každý den spoustu skvělých receptů.
Domácí kornoutky s vanilkovým krémem, ořechy a čokoládou
Zdroj: Tanya Radkova Šťástková

Domácí kornoutky s vanilkovým krémem

Co budeme potřebovat:

Těsto:

  • 2 vejce
  • 1 hrnek cukru
  • 1 hrnek jogurtu
  • 1 lžička jedlé sody
  • ½ hrnku oleje
  • 2 vanilkové cukry
  • cca 700 g hladké mouky

Krém:

  • 1 litr mléka
  • 2 žloutky
  • 1 hrnek cukru
  • 6–7 lžic mouky
  • 2 vanilkové cukry
  • 100 g másla

Na zdobení:

  • ořechy
  • čokoláda

Jak budeme postupovat:

1. Příprava těsta:

Nejprve si vyšlehejte vejce s cukrem do světlé pěny. Poté přidejte jogurt smíchaný s jedlou sodou, olej a vanilkový cukr. Nakonec postupně přisypávejte hladkou mouku a vypracujte měkké, nelepivé těsto.

2. Tvarování kornoutků:

Těsto vyválejte na ne příliš tenkou placku a rádýlkem nebo nožem nakrájejte na tenké proužky. Tyto proužky pečlivě namotejte na kovové kornoutkové formičky a vyskládejte je na plech vyložený pečicím papírem.

3. Pečení:

Kornoutky pečte v předehřáté troubě na 180 °C po dobu 12–13 minut, dokud nejsou jemně zlatavé. Poté je nechte vychladnout a opatrně sundejte z formiček.

DOPORUČUJEME: Kapsičky plněné vanilkovým pudinkem z listového těsta

4. Příprava krému:

Polovinu mléka nalijte do hrnce a přiveďte k varu. Ve zbylém mléce rozmíchejte žloutky, cukr a hladkou mouku. Jakmile začne mléko vřít, pomalu do něj za stálého míchání přilévejte vaječnou směs. Směs neustále míchejte, dokud nezhoustne na hladký pudink. Do horkého krému přidejte máslo a důkladně promíchejte.

5. Plnění kornoutků:

Ještě teplým krémem naplňte upečené kornoutky pomocí cukrářského sáčku. Doporučujeme nechat hotové kornoutky pár hodin odležet, aby krásně změkly a chutě se propojily.

Přejeme dobrou chuť!

Navštivte také naši facebookovou skupinu Inspirace na sladké recepty, kde najdete každý den skvělé tipy.


 

Pokud hledáte další sladkou pochoutku, určitě vyzkoušejte náš další recept:

Luxusní věnečky s vanilkovým krémem