Už žádný kupovaný – skvělý recept na domácí houskový knedlík. Za recept děkujeme Petře. Na nic nečekejte a vrhněte se do příprav, než bude pozdě, zvládne to každý začínající kuchař i kuchařka!
Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka a navštivte také skupinu Prima Inspirace, kde najdete každý den spoustu skvělých receptů.
Domácí kynutý houskový knedlík:
Co budeme potřebovat:
- 500 g hrubé mouky
- 2 g soli ( asi 1 lžička)
- 1 vejce
- 300 ml mléka
- 12 g čerstvého droždí
- 70 g pečiva (jeden větší rohlík)
- olej na potírání
TIP: Knedlíky – jejich dávná historie a druhy knedlíků, které naše babičky zvládaly levou zadní
Jak budeme postupovat:
1. Vypracujeme těsto v robotu nebo ručně a necháme kynout asi 3/4 hodinky.
2. Pak rozdělíme na dvě půlky a vytvoříme 2 válečky, které necháme ještě kynout cca 15 min.
3. Potřeme olejem a vaříme na páře 25 min. Ihned po vytažení krájíme nití. Hotovo!

Přejeme dobrou chuť!