Tyto lahodné croissanty z listového těsta jsou plněné jemným vanilkovým cukrářským krémem (crème pâtissière) obohaceným o pečené banány a vyšlehanou smetanu. Výsledkem je dokonale nadýchaná a krémová náplň, která se skvěle doplňuje s křupavým těstem a voňavými mandlemi. Skvělý dezert pro speciální chvíle i jako sladké potěšení k odpolední kávě! ☕🍌
Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka a navštivte také skupinu Prima Inspirace, kde najdete každý den spoustu skvělých receptů.
Banánové croissanty plněné nadýchaným krémem a mandlemi
Co budeme potřebovat:
- 600 g listové těsto
- 8 banánů
- 1 vejce (na potření)
Krém:
- 200 g cukrářský krém (např. vanilkový krém, crème pâtissière nebo hustý pudink)
- 3 pečené banány
- 200 ml smetana ke šlehání
Na posypání:
- 100 g nasekané mandle
Jak budeme postupovat:
1. Příprava banánů v listovém těstě: Rozválejte listové těsto na tenký plát a nakrájejte na proužky široké asi 2 cm. Každou polovinu banánu obalte 2 proužky těsta, čímž vytvoříte spirálu a hotové banánové croissanty položte na plech vyložený pečicím papírem.



2. Následně potřete croissanty rozšlehaným vejcem pro lesk a zlatavou barvu a pečte v předehřáté troubě 30 minut při 180 °C, dokud těsto nezezlátne a nebudou croissanty křupavé. Po upečení jemně vyjměte banány z těsta (zůstanou vám křupavé trubičky z listového těsta).



3. Příprava krému: Do mísy si vložte cukrářský krém, vmíchejte vnitřek 3 pečených banánů a přilijte smetanu ke šlehání. Vše šlehejte do hladkého a nadýchaného krému.



4. Vzniklý krém přendejte do zdobícího sáčku a naplňte jím upečené croissantů. Také konce plněných croissantů obalte v nasekaných mandlích pro krásný vzhled a chuť.



5. Podávejte je s láskou, velkou chutí a nadšením.


Přátelé, přejeme Vám dobrou chuť!
Navštivte také naši facebookovou skupinu Inspirace na sladké recepty, kde najdete každý den skvělé tipy.