Lehký těstovinový salát s pečeným kuřecím masem a vejcem

Tento lehký a osvěžující těstovinový salát je ideální volbou na oběd s pečeným kuřecím masem, ale také jako lehká večeře s vajíčkem natvrdo. Lahodná kombinace zeleniny, těstovin a kuřecího masa je skvělým způsobem, jak si pochutnat a dopřát si vyvážené jídlo plné chutí a výživy. Dobrou chuť!

Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka a navštivte také skupinu Prima Inspirace, kde najdete každý den spoustu skvělých receptů.
Zdroj: Ludmila Vojtíšková

Těstovinový salát s pečeným kuřecím masem a vejcem

Co budeme potřebovat:

  • 250 g těstovin (např. mašle)
  • 1 kuřecí prsíčko
  • 1 menší paprika (libovolné barvy)
  • 1/2 okurky
  • 1 rajče
  • 50 g tvrdého sýra (např. eidam, gouda)
  • 1 lžíce jogurtu (přírodního nebo řeckého)
  • Himalájská růžová sůl podle chuti
  • Čerstvě mletý černý pepř podle chuti
  • Grilovací koření
  • 1 lžíce oleje (olivové nebo rostlinné)
  • 1 vejce na natvrdo
  • petrželka na ozdobu
Zdroj: Ludmila Vojtíšková

Jak budeme postupovat:

1. Těstoviny uvařte v osolené vodě podle pokynů na obalu. Po uvaření je sceďte a nechte je vystydnout.

2. Mezitím připravte zeleninu a sýr. Papriku, okurku a rajče nakrájejte na malé kostičky. Tvrdý sýr také nakrájejte na malé kostičky. Všechnu nakrájenou zeleninu a sýr dejte do velké mísy.

3. Přidejte lžíci jogurtu k zelenině a sýru v misce. Ochutnejte a případně přidejte himalájskou růžovou sůl a čerstvě mletý černý pepř podle své chuti. Dobře promíchejte, aby se všechny suroviny spojily.

4. Kuřecí prsíčko nakrájejte na dlouhé proužky. Osolte, opepřete a posypte grilovacím kořením.

DOPORUČUJEME: Zapečené těstoviny na špejli – kreativní svačinka pro každou příležitost

5. Předehřejte troubu na 180 °C. Na plech dejte pečící papír a na něj naskládejte nakrájená kuřecí prsíčka propíchnutá špejlí. Pokapejte je olejem a pečte v předehřáté troubě po dobu přibližně 10 minut, nebo dokud nejsou prsíčka zlatavá a propečená.

6. V hrnci uvařte vejce na natvrdo (vařte je přibližně 8-10 minut od okamžiku, kdy voda začne vařit). Po uvaření je okamžitě osolte a opláchněte studenou vodou, aby se snáze loupala skořápka. Oloupaná vejce nakrájejte na malé kousky.

7. K studeným těstovinám přidejte zeleninu s jogurtem. Dobře promíchejte, aby se všechny suroviny rovnoměrně spojily.

8. Na závěr ozdobte salát nasekanou petrželkou a podávejte společně s pečeným kuřecím masem na špejli a natvrdo uvařeným vejcem.

Zdroj: Ludmila Vojtíšková

Přejeme dobrou chuť!

Navštivte také naši facebookovou skupinu Inspirace na slané recepty, kde najdete každý den skvělé tipy na slaná jídla.


 

Pokud hledáte další inspirace na pochoutky, doporučujeme vám prohlédnout i tyto recepty: