Také milujete domácí pečivo? V dnešním článku si ukážeme recept na domácí rohlíky, které jsou lepší než z pekárny. Na nic nečekejte a vrhněte se do příprav, než bude pozdě, zvládne to každý začínající kuchař i kuchařka!
Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka a navštivte také skupinu Prima Inspirace, kde najdete každý den spoustu skvělých receptů.Recept na domácí rohlíky, které jsou lepší než z pekárny:
Co budeme potřebovat:
- 750 g pšeničné mouky
- 15 g cukru
- 525 ml teplého mléka
- 10 g sušeného droždí nebo 30 g čerstvého droždí
- 10 g soli
- nátěrový olej
Jak budeme postupovat:
1. Do velké mísy dejte mouku a vmíchejte ostatní suroviny (kromě oleje). Rychle promíchejte, aby se ingredience spojily a vzniklo hladké těsto.
2. Přikryjeme utěrkou a necháme 15 minut působit. Po uplynutí doby těsto znovu promíchejte. Hněťte ho alespoň 5 minut (čím déle hnětete, tím měkčí budou housky).
3. Přikryjeme utěrkou a necháme půl hodiny kynout. Když vykyne, vyndejte ho z mísy a rozdělte na 14 stejných dílů. Vytvarujte kuličky (jak je znázorněno na videu). Zakryjte je plastovou fólií a nechte těsto dalších 15 minut odpočívat.
4. Kuličky roztáhněte na obdélníky a zabalte je do ruliček (jak je znázorněno na videu). Když jsou všechny rohlíky hotové, potřete je olejem a vložte do pekáče předem vyloženého pečicím papírem. Necháme je opět 30 minut odpočinout a poté je upečeme v předehřáté troubě na 200 stupňů.
Přejeme dobrou chuť!
Navštivte také naši facebookovou skupinu Inspirace na slané recepty, kde najdete každý den skvělé tipy na slaná jídla.