Babiččin dokonalý krémeš – Tento zákusek skvěle doplní šálek kávy

Ať už si víkendovou kávu budete vychutnávat sami nebo přizvete přátele, sladkou tečku v podobě tohoto chutného zákusku ocení všichni. Připravte si babiččin dokonalý krémeš, který si zamiluje opravdu každý. Pokud rádi mlsáte a zároveň jste vášnivým kuchařem či kuchařkou, budete mít z této novinky dozajista radost.

Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka a navštivte také skupinu Prima Inspirace, kde najdete každý den spoustu skvělých receptů.
babiččin dokonalý krémeš – tento zákusek skvěle doplní šálek kávy
Zdroj: suntgospodina.net

Recept na babiččin dokonalý krémeš:

Co budeme potřebovat:

  • 400 g polohrubé mouky
  • 1 vejce
  • 250 g změklého másla
  • 100 g moučkového nebo krystalového cukru
  • 2 lžičky kakaového prášku
  • 1 lžíci zakysané smetany
  • 1 lžičku kypřicího prášku

Na krém:

  • 2 balení vanilkového pudinku v prášku
  • 500 ml mléka
  • 200 gramů moučkového cukru
  • 1 lžičku vanilkového cukru
  • 500 ml smetany ke šlehání
  • 1 lžíci kakaa

Dále:

  • 400 ml smetany na vaření
  • máslové sušenky
  • mléčnou čokoládu

Jak budeme postupovat:

1. Do mísy přidáme polohrubou mouku s kypřícím práškem, poté přidáme i změklé máslo, vejce, kakaový prášek, zakysanou smetanu a cukr. Důkladně suroviny promícháme, aby se propojily, získáme tak hladké a napůl tekuté těsto.

2. K ruce si vezmeme pečící plech a vypodložíme jej pečícím papírem. Připravené těsto na korpus vlijeme na plechu (o rozměrech asi 31 x 23 cm) a dáme do trouby péct na přibližně 20 až 25 minut při 180 stupních Celsia. Než se korpus upeče, můžeme si začít chystat náplň.

3. Mléko vylijeme do rendlíku, přidáme k němu cukr, pudinkové prášky a přivedeme k varu. Až začne směs probublávat, pudink odstraníme z plotny a necháme vychladnout. Do studené pudinkové hmoty pak vmícháme vyšlehanou smetanu a vanilkový cukr. Výslednou směs pak rozdělíme na dvě části o stejném množství. Tu druhou ochutíme kakaem.

Vyzkoušejte:

4. Když budeme mít korpus vychladlý, naneseme rovnoměrně po celém jeho povrchu veškerý zhotovený vanilkový krém. Následně na krém naskládáme máslové sušenky. Na ty rozprostřeme veškerý kakaový krém.

5. Z půl litru smetany si nakonec ušleháme tuhou šlehačku a rozprostřeme ji na celém povrchu dezertu

6. Na šlehačku nastrouháme bílou čokoládou a dobrota je na světě. Ideální je, když dezert dáte na pár hodin do chladničky vychladit.

Odemkněte si tajný recept na babiččiny nejlepší kynuté koláčky ze zakysané smetany: Naše tradice, kterou má ráda celá rodina

Babiččiny nejlepší kynuté koláčky ze zakysané smetany: Naše tradice, kterou má ráda celá rodina

Dnes jsme si pro vás připravili tradiční a výborný recept na kynuté koláčky ze zakysané smetany, které zvykneme připravovat hlavně v období svátků. Připravte si i vy tuto dobrotu a uvidíte, že si je zamilujete.

Kynuté koláčky ze zakysané smetany

Co budeme potřebovat:

  • 115 g cukru
  • 1 ČL sušeného droždí
  • 2 vejce
  • 425 g pšeničné mouky
  • 225 ml mléka
  • 45 g másla
  • 1 ČL kukuřičného škrobu
  • 200 g zakysané smetany
  • vanilkový extrakt podle chuti
  • sůl podle chuti

Jak budeme postupovat:

1. Zahřejeme si mléko a smícháme ho se 3 lžícemi cukru a s droždím. Nechte 5-10 minut, dokud se nevytvoří kvásek. Mezitím rozpusťte máslo a nechte vychladnout na pokojovou teplotu.

2. Potom přidejte prosetou pšeničnou mouku se solí a vzniklý kvásek. Těsto rukama uhnětete do hladké a vláčné konzistence. Jakmile budete spokojeni s jeho vzhledem, zakryjte jej vlhkou utěrkou a odložte na teplé místo, kde bude v klidu kynout.

3. Než vám těsto vykyne, připravte si náplň ze zakysané smetany. Smíchejte 30% zakysanou smetanu se 2 lžícemi cukru, kapkou vanilkového extraktu a kukuřičným škrobem. Vše pečlivě promíchejte a popřípadě dochuťte dle vlastní chutě.

Vyzkoušejte:

4. Jakmile je těsto vykynuté, vyklopte jej na pracovní plochu lehce zasypanou hladkou moukou. Rozdělte pomocí nože na 8 stejných dílů, vytvarujte z každého kouli o stejné velikosti a opět přikryjte vlhkou utěrkou a nechte ještě chvíli kynout.

5. Potom si před sebe vezměte každý kus zvlášť a pomocí sklenice vytvořte uprostřed prohlubeň, kam přijde náplň.

6. Rovnoměrně náplň rozetřete do otvoru v cestě. Až budete mít takto všechny díly připraveny, vyskládejte je na plech s pečícím papírem a vložte do předem vyhřáté trouby na 220 stupňů. Pečte asi 20 minut.

Přejeme dobrou chuť!

VIDEO RECEPT: